Chaz Davies heeft donderdag bij een crash tijdens een Supermotard training nabij het Motorland Aragon Circuit opnieuw een schouderblessure opgelopen. Deelname van de aruba.it Ducati WorldSBK coureur aan de eerstvolgende ronde in Portimâo is volgens de eerste berichten onzeker.

Opnieuw een flinke tegenslag voor Chaz Davies. Net hersteld van een schouderblessure, opgelopen eerder deze zomer tijdens een mountainbike training, hervatte de Brit onlangs zijn trainingen om op tijd fit te zijn voor het tweede deel van het WorldSBK seizoen dat binnenkort van start gaat op het circuit van Portimâo.

Donderdag ging het echter opnieuw mis tijdens een Supermotard training in Aragon. Terwijl diverse MotoGP teams een privé test afwerkten op het Motorland Aragon circuit werkte de Ducati coureur een training af op het nabij het circuit gelegen Supermoto baantje. Davies kwam hierbij hard ten val waarbij de eerste berichten zijn dat hij een hersenschudding heeft opgelopen en dat hij opnieuw zijn rechtersleutelbeen heeft gebroken.

Davies werd na de crash overgebracht naar het ziekenhuis in Alcaniz waar hij de afgelopen nacht heeft doorgebracht. Vrijdag zullen er diverse medische onderzoeken plaatsvinden waarna er meer gezegd kan worden over de exacte verwondingen en de duur van het herstel.

Vooralsnog lijkt de kans klein dat de Ducati coureur op tijd hersteld zal zijn voor de eerstvolgende WorldSBK ronde die van 14 t/m 16 september aanstaande verreden wordt in Portimâo.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App