Het zit Jorge Lorenzo vooralsnog niet mee als Repsol Honda Team coureur. De Spanjaard kwam zaterdag tijdens de derde vrije training van de VisitQatar Gran Prix hard ten val. Ondanks dat hij de pijn verbeet en gewoon deelnam aan de race heeft een CAT-scan uitgewezen dat de Honda coureur een gebroken rib heeft overgehouden aan deze crash.

Dat Jorge Lorenzo zich afgelopen zaterdag bij een crash in de beginfase van de derde vrije training op het Losail International Circuit in Qatar flink bezeerd had was duidelijk te zien. De Repsol Honda Team coureur strompelde de rest van het weekend door de paddock, echter opgeven was geen optie voor de Spanjaard.

De pijn verbijtend stapte hij later gewoon weer op om zich later op de dag als vijftiende te kwalificeren en zondag als dertiende over de finish te komen in de eerste MotoGP race van 2019. Terwijl na afloop alle aandacht vanzelfsprekend uitging naar het spannende duel in de laatste ronde tussen Andrea Dovizioso en Marc Marquez en het tegen Ducati aangetekende protest door een viertal fabrikanten droop Lorenzo teleurgesteld af.

Bij thuiskomst in Spanje onderging Lorenzo dinsdag verder medisch onderzoek. Tijdens dit onderzoek wees een CAT-scan uit dat er sprake is van gebroken rib (bovenste rib rechts). Het herstel zal drie tot vier weken in beslag nemen.

 

Ondanks de mededeling dat er normaalgesproken voor een dergelijke blessure drie tot vier weken hersteltijd nodig is zal Lorenzo wel afreizen naar Argentinië om over ruim twee weken deel te nemen aan de tweede Grand Prix van het seizoen.

 


Handige links VisitQatar Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App