Opnieuw tegenslag voor Ruben Doorakkers

340
ruben-doorakkers
Ruben Doorakkers (9) voor Robert Schotman (69) en Glenn van Straalen - Assen 2017

In 2017 kwam Ruben Doorakkers uit in de WorldSSP300 klasse van het World Superbike kampioenschap. Voor het seizoen 2018 zag het er ook allemaal goed uit voor de zoon van voormalig Grand Prix coureur Cees Doorakkers, het liep echter allemaal even iets anders.

Voorafgaand aan het seizoen zag het er allemaal goed uit voor Ruben Doorakkers. De planning was om met een Nederlands topteam deel te nemen aan de Supersport 600 wedstrijden in het IDM en eventueel een aantal keren met een wildcard aan de start te verschijnen tijdens een WorldSSP 600 wedstrijd.

Helaas liep het allemaal even iets anders voor de talentvolle Brabantse coureur. Tijdens een voorjaarstraining begin februari op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia kwam Doorakkers ongelukkig ten val met als gevolg o.a. een gebroken rechter bovenarm.

Terug in Nederland bleek het herstel ongeveer vier maanden in beslag te nemen met als gevolg dat er een streep kon door alle plannen voor het seizoen 2018. Inmiddels zijn we ruim vier maanden verder en waren we op de Racesport.nl redactie nieuwsgierig naar het herstel en de plannen van Doorakkers jr.

“Na een herstelperiode van ruim 4 maanden geeft de behandelend chirurg aan dat er duidelijk aangroei is van het bot,” aldus vader Cees Doorakkers. “Helaas is de sterkte van het bot nog niet voldoende om te beginnen met krachttrainingen. Ook wordt het Ruben sterk afgeraden om weer te beginnen met racen. Bij een eventuele val zal de bovenarm opnieuw snel kunnen breken. We volgen daarom het advies van de arts op en stellen de comeback van Ruben uit. Om zijn bovenarm rust te geven en om volledig te herstellen hebben de artsen onlangs opnieuw een brace aangemeten. Ruben zal deze de komende twee maanden moeten dragen.”

Een flinke tegenvaller dus voor Doorakkers jr. die niets liever had gewild dan zo snel als mogelijk weer te beginnen met trainen om aan het einde van dit seizoen nog een paar races te kunnen rijden.

“We weten op dit moment nog niet of en wanneer hij weer kan beginnen met racen. Eind augustus is de laatste controle in het ziekenhuis en we hopen dat hij dan groen licht krijgt om weer wat te kunnen en mogen doen,” aldus Doorakkers. “We houden jullie op de hoogte!”

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl