Unai Orradre (Groep A) en Victor Steeman (Groep B) waren zaterdagochtend het snelst tijdens de derde vrije training voor de WorldSSP 300 klasse op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão. 

De derde en laatste vrije training voor de World Supersport 300 klasse ging zaterdagochtend om 10:00 uur lokale tijd, 11:00 uur Nederlandse tijd van start op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão. Het werd steeds warmer op het Portugese circuit vanwege de fel schijnende zon.

Groep A
In groep A was het de Spanjaard Unai Orradre die met een 1’57.155 de snelste rondetijd wist te rijden voor Filippo Rovelli en Jan-Ole Jähnig. Galang Hendra Pratama kwam naar de vierde tijd voor Ton Kawakami en Kevin Sabatucci met daarachter de Belg Livio Loi, Manuel Bastianelli, Ana Carrasco en Koen Meuffels in de top tien, Dion Otten klokte de elfde tijd.

Een zeer vroege crash was er voor Kevin Hartmann, de Duitser ging al tijdens zijn eerste ronde uit de pits onderuit ter hoogte van bocht 8.

Groep B
In de derde vrije training voor de B groep was Nederlander Victor Steeman het snelst. De KTM coureur reed met een 1’56.103 de snelste rondetijd van het weekend voor Manuel González en Andy Verdoïa. Scott Deroue sloot de sessie af met de vierde tijd voor Beatriz Neila en Bruno Ieraci met Nederlander Jeffrey Buis, Borja Sánchez, Hugo de Cancellis en Marc García in de top tien.

Een crash was er voor Miroslav Hrava, de Tsjech ging onderuit ter hoogte van bocht 2.

De kwalificatie voor de WorldSSP 300 klasse op Portimão gaat vanmiddag om 13:20 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Acerbis Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App