ORS Racing Team met Schuijt en Van Roekel in Dutch Supersport

1513
ors-racing-team
Jonathan Schuijt (l) en Elias van Roekel | foto© ORS Racing Team

Van Ooijen Racing Support – Power Point – richt een nieuw team op. Het wegraceteam gaat in 2021 met twee jonge rijders van start in de Dutch Supersport klasse van het IDC en is opgezet door Tim en Tonnie van Ooijen uit Alphen.   

Na een carrière van 13 jaar, waar o.a. in 2017 het BeNeCup Superbike kampioenschap werd behaald, heeft Tim van Ooijen inmiddels een succesvolle eigen onderneming opgericht, van Ooijen Racing Support.

Naast het ondernemerschap is de interesse in de wegrace altijd gebleven. Nu zijn bedrijf staat hebben Tim- en Tonnie van Ooijen zich als doel gesteld om jonge coureurs aan het begin van hun race carrière te begeleiden tot een hoger niveau. Het nieuwe team zal onder de naam ORS Racing Team aan de start verschijnen op eigen geprepareerde Yamaha R6 motoren.

Het team verschijnt in 2021 aan de start in de Dutch Supersport klasse van het IDC met de 17-jarige Jonathan Schuijt uit Culemborg en 16-jarige Elias van Roekel uit Deelen. Beiden maken vanuit de Supersport 300 de overstap naar de Supersport 600 klasse. Het eerste jaar zal voor beide coureurs worden gezien als een leerjaar.

De eerste officiële test heeft inmiddels plaats gevonden van 22 tot 25 maart op het circuit Ricardo Tormo in Valencia. Onder optimale weersomstandigheden hebben Jonathan en Elias de eerste meters kunnen maken op de Yamaha R6. Beide coureurs hebben op de voor hun onbekende baan iedere sessie flinke progressie geboekt.

Jonathan Schuijt: “Allereerst wil ik Tim en Tonnie bedanken voor deze kans. Ik kan een hoop leren van beide en hoop dan ook snel stappen te kunnen maken komend seizoen. In aanloop naar de eerste test in Valencia wist ik niet wat te verwachten van het rijden op de R6 en dan ook nog op een voor mij onbekend circuit. Nadat ik de lay-out door had was het gevoel met de motor er al snel en heb ik flinke verbeteringen in rondetijden kunnen maken. Op 5 april is de volgende test waar ik de eerste meters in Assen ga maken. Een mooi moment om te toetsen waar ik sta.”   

Elias van Roekel: “We zijn net terug van een zeer geslaagde voorjaarstraining in Valencia. Ik heb alle sessies kunnen rijden en de motor goed leren kennen. Iedere aanpassing aan de motor resulteerde in snellere rondetijden. Ik heb een goed gevoel over de motor en zie uit naar de wedstrijden. Tim en Tonnie super bedankt, ik heb erg veel zin om samen met het team er een mooi jaar van te maken.”

Nu de eerste IDC-race van het seizoen op 10 april vanwege de COVID-problematiek vooralsnog is uitgesteld, wordt er naast de al ingeplande testdagen gekeken naar extra trainingsmogelijkheden om goed voorbereid van start te gaan bij de eerstkomende race.

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter