Dion Otten (Groep A) en Manuel González (Groep B) waren vrijdagochtend het snelst tijdens de eerste vrije training voor de WorldSSP 300 klasse op het Circuit de Nevers Magny-Cours. Na een droge start van de dag begon het te regenen en werd de sessie voor groep A onderbroken met een rode vlag waarna beide sessies werden gekenmerkt door een groot aantal crashes.

Vrijdagochtend om 09:00 uur gingen de lichten op groen voor de eerste vrije training van de World Supersport 300 klasse op het Circuit de Nevers Magny-Coures in Frankrijk. De coureurs in de A groep mochten zoals gebruikelijk het spits afbijten waarna de B groep aansluitend hun half uur durende sessie mocht afwerken.

Groep A 
Het was een zonnige start van de dag op het Franse circuit waardoor de coureurs dan ook gewoon met slicks de baan op gingen. Echter begon het al vroeg in de sessie te regenen, wat veel coureurs blijkbaar wist te verrassen, met een groot aantal valpartijen en een rode vlag als gevolg. Filippo Rovelli, Miroslav Hrava, Kevin Sabatucci, Indy Offer, Koen Meuffels, Unai Orradre en Toni Erhard (dit weekend voor het eerst in actie met het Freudenberg KTM team) kwamen allemaal ten val op het gladde asfalt maar bleven ongedeerd.

Doordat Dion Otten vroeg in de sessie al een snelle rondetijd had gereden sloot de Drent deze eerste vrije training voor Groep A af met de snelste rondetijd voor Galang Hendra Pratama en Nick Kalinin. Daarachter maakten Ana Carrasco, Jan-Ole Jähnig, Manuel Bastianelli, Toni Erhard, Koen Meuffels, Yuta Okaya en Enzo de la Vega de top tien compleet.

Groep B
Vervolgens was het aan de coureurs in de B groep om hun sessie te verrijden op het Franse circuit onder lastige omstandigheden. Leider in het kampioenschap Manuel González, die dit weekend opnieuw zal proberen om de WorldSSP 300 titel in de wacht te slepen, was met een 2’14.253 het snelst voor zijn Nederlandse titelconcurrent Scott Deroue en Adrien Quinet. Verder noteerden Hugo de Cancellis, Maximilian Kappler, Borja Sánchez, Jose-Luis Perez González, Jacopo Facco, Bahattin Sofuoglu en Bruno Ieraci een tijd in de top tien. Victor Steeman klokte de dertiende tijd, Jeffrey Buis de zestiende en Finn de Bruin de 21e.

Crashes waren er voor Facco, Bramich, Steeman, Pelikanova, Rainieri en Verdoïa.

De tweede vrije training voor de WorldSSP 300 klasse op het Circuit de Nevers Magny-Cours gaat vanmiddag om 13:30 uur van start.

 

Handige links Pirelli French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App