Federico Caricasulo heeft zaterdag pole position behaald in de WorldSSP klasse op Portimão voor Randy Krummenacher en Lucas Mahias. Glenn van Straalen was de snelste Nederlander en noteerde de negentiende tijd, Jaimie van Sikkelerus kwalificeerde zich als twintigste en Rob Hartog eindigde als 23e. 

Zaterdag om 11:40 uur lokale tijd, 12:40 uur Nederlandse tijd ging de kwalificatie van start voor de World Supersport klasse op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão. Met een buitentemperatuur van rond de 30°C en een fel schijnende zon werden de omstandigheden steeds uitdagender voor de coureurs tijdens hun 25 minuten durende Superpole sessie.

Het waren meteen de gebruikelijke namen die hun namen bovenaan de tijdlijsten lieten schrijven waaronder Federico Caricasulo, Randy Krummenacher, Isaac Viñales, Lucas Mahias, Raffaele de Rosa en Hikaro Okubo.

Het zou uiteindelijk aankomen op de slotfase van de sessie waarin Caricasulo optimaal gebruik kon maken van een slipstream in de laatste sector waardoor hij die snelheid mee kon nemen op het lange rechte stuk. De Italiaan, die het hele weekend al snel was, reed hiermee de snelste ronde en verbrak het bestaande polerecord van Jules Cluzel. Met een 1’44.220 behaalde Caricasulo zijn eerste pole position sinds Phillip Island aan het begin van dit seizoen voor Krummenacher en Mahias. De vierde tijd kwam op naam van Viñales met daarachter De Rosa en Badovini, verder kwalificeerden Okubo, Cluzel, Smith en Danilo zich in de top tien.

Glenn van Straalen was de snelste Nederlander en noteerde de negentiende tijd, Jaimie van Sikkelerus kwalificeerde zich als twintigste en Rob Hartog eindigde als 23e.

Crashes waren er voor Raffaele de Rosa bij het ingaan van bocht 14, Isaac Viñales ging onderuit ter hoogte van bocht 11 en Gianluca Sconza ging de fout in bij het ingaan van bocht 8. Alle drie coureurs bleven ongedeerd.

De WorldSSP race op Portimão gaat zondag om 13:15 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Acerbis Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App