OW Cup gaat in 2021 verder als ‘International Dutch Championship’

50
idc-racing-log

De OW Cup gaat in 2021 verder onder de naam ‘International Dutch Championship’ (IDC). De organisatie van de belangrijkste wegrace competitie in Nederland heeft dit nieuws zaterdag 14 november wereldkundig gemaakt.

De OW Cup is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de meest aansprekende wegrace competitie in Nederland, een competitie waarin verschillende categorieën gestreden wordt voor de Nederlandse titel. Organisator Hennie Lentink en zijn team hebben gemeend dat de naam populaire ‘OW Cup’ toe is aan de volgende stap en daar hoort een nieuwe naam bij, een naam die de lading beter denkt en toepasselijker is voor een ‘internationaal’ wegracekampioenschap.

Zo is er de afgelopen tijd door OW Cup organisatie hard gewerkt aan een volledig nieuwe uitstraling, een nieuw logo, een nieuwe website en nieuwe namen voor de deelnemende categorieën die allemaal verder gaan onder de nieuwe naam ‘International Dutch Championship’.

Zo zullen de bestaande categorieën die onderdeel uit gaan maken onder de volgende namen deel uit maken van het ‘International Dutch Championship’.

  • ONK SportCup 1000 wordt Dutch SportClass 1000
  • ONK ProCup 600 wordt Dutch ProClass 600
  • ONK ProCup 1000 wordt Dutch ProClass 1000
  • ONK SuperCup 600 wordt Dutch Supersport
  • ONK SuperCup 1000 wordt Dutch Superbike

Op de nieuwe website die binnenkort online zal gaan zullen de nieuwe klasse-limiettijden van bovengenoemde categorieën bekend gemaakt worden.

idc-racingIDC-kalender 2021
De 2021 IDC-kalender 2021 is nog niet beschikbaar, de organisatie in momenteel nog in overleg met het TT Circuit Assen over de data. Verder is men in overleg met Duitse organisatoren over IDC-races in Oschersleben en Hockenheim.

De enige zekerheid welk er op dit moment is dat de eerste IDC-races worden verreden op zaterdag 10 april 2021 op het TT Circuit Assen.

IDC-reglementen
Er bestaan geen forse verschillen tussen de OW Cup reglementen welke in 2020 van toepassing waren en de IDC-reglementen voor het seizoen2021.

Waar op dit moment wel naar gekeken wordt is de afname van het aantal deelnemers in de 600cc klassen. Een samenvoeging van de Dutch ProClass 600 en Dutch Supersport behoort momenteel tot de mogelijkheden.

Dynamisch geluid
In 2021 gaat de IDC niet alleen maar over type 2 dagen beschikken maar ook over type 3 dagen waarbij de dynamische grens bij de welbekende 101 dBA ligt. Het individuele brongeluid in 2020 was een serieus probleem evenals de fluctuaties in de dynamische metingen. Dringend verzoek is dat eenieder de komende periode nog serieuzer aan de structurele vermindering van haar of zijn inlaat- en uitlaatgeluid gaat werken.

Meer info en details: www.owcup.nl/nieuwsBekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App