De OW Cup organisatie heeft zaterdagmiddag in Assen bekend gemaakt dat de OW Cup wedstrijden per direct een ONK status krijgen. De beslissing is het gevolg van het feit dat er momenteel in Nederland in twee competities NK-titels te verdienen zijn en men zich als OW Cup wil blijven onderscheiden.

Zaterdagmiddag tijdens derde OW Cup wedstrijd van het seizoen in Assen heeft de OW Cup organisatie bekend gemaakt dat de door hun georganiseerde wedstrijden per direct een naamsverandering zullen ondergaan. Reden van deze beslissing is het feit dat er sinds kort ook binnen de ZAC (zomeravond competitie) ook wedstrijden verreden worden waar een NK titel is te verdienen.

De OW Cup wil zich met deze beslissing blijven onderscheiden als organisatie binnen de Nederlandse wegracesport en misverstanden en onduidelijkheden voorkomen bij teams, sponsoren en de media.

Hennie Lentink: “We werden de afgelopen tijd geconfronteerd met het feit dat er momenteel twee NK titels in de Nederlandse wegrace te behalen zijn. Wij willen echter onze eigen identiteit bewaren derhalve de beslissing om deze naamswijzigingen door te voeren. We hopen hiermee duidelijkheid te creëren voor deelnemers, sponsoren en de media.”

Zo zullen per direct de namen van de NK ProCup 600, NK ProCup 1000, NK SportCup 600, NK SportCup 1000, NK SuperCup 600, NK SuperCup 1000 veranderen in een ONK Cups, de naam van de NK Supersport 300 daarentegen zal vanaf zaterdag 19 mei veranderen in ONK SuperCup 300.

 

Handige links OW Cup Assen 19-05-2018:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag