Gert Linthorst, Jaimie van Sikkelerus, Djim Ulrich en Nigel Walraven zijn zaterdag in het Duitse Oschersleben winnaar geworden van de tweede races meetellend voor de OW Cup.

ONK SportCup 600 – 1000 & ONK ProCup 600
In deze gecombineerde wedstrijd ging de overwinning net als vrijdag naar Gert Linthorst. Maakte Linthorst er vrijdag tijdens de eerste wedstrijd nog ene spannend duel van met Greg Barnes, dit keer was Linthorst duidelijk de sterkste door met een voorsprong van ruim zes seconden op de opnieuw als tweede gefinishte Barnes de eindstreep te passeren. Nadat ze vrijdag met een vierde plaats net naast het podium greep lukte het Patrica Kok dit keer wel om na afloop plaats te mogen nemen op het podium.

De jongedame in dienst van het in Nieuwleusen gevestigde Start Racing kwam namelijk als derde over de finish voor Ronald Post en de tweede dame binnen de top vijf Ane van Galen.

Op de negentiende plaats algemeen werd Henk van Asselt de best geklasseerde ONK SportCup 600 coureur terwijl Robert Paweletzki op de tweeëntwintigste plaats algemeen net als vrijdag de best geklasseerde ONK SportCup 1000 coureur werd.

ONK ProCup1000 & ONK SuperCup1000
Net als tijdens de kwalificatie en in de eerste race was het ook in deze tweede race Nigel Walraven die een maatje te groot was voor de rest van het Veld. De Suzuki coureur nam meteen na de start het heft in handen om na vijftien ronden met een voorsprong van bijna twaalf seconden op de als tweede gefinishte Kliff Kloots de finish te passeren.

Danny van der Sluis kwam als derde over de finish gevolgd door Rinze Luimstra, Toine Gierkink, Alexander Klaassen, Kenny Tournel en de snelle jongedame Jolanda van Westrenen.

Thorsten Burger werd negende, een klassering waarmee hij tevens de winnaar werd van de ONK ProCup klasse, terwijl Robin van der Burg in deze race de top tien completeerde.

ONK SuperCup 600
Werd vrijdag de eerste wedstrijd al gedomineerd door de twee gastrijders Jaimie van Sikkelerus en Wayne Tessels. Ook in deze race was het Van Sikkelerus die meteen na de start de leiding nam en een kleine voorsprong op wist te bouwen op Tessels. Terwijl Van Sikkelerus vooraan het veld doordenderde sloeg de pechduivel toe bij Tessels toen een technisch probleem een vroegtijdig einde maakte aan zijn race.

Na vijftien ronden was het dan ook Van Sikkelerus die voor de tweede keer dit weekend als winnaar de finish passeerde. Djim Ulrich werd tweede voor Thijs Peeters en Guus Boes. Doordat Van Sikkelerus als gastrijder geen punten krijgt ging Ulrich dit keer aan de haal met het maximaal aantal punten.

Frank Nieman passeerde als vijfde algemeen de finish gevolgd door Jorn Hamberg, Eduard Troost, pechvogel van de eerste dag Corne Heikamp, Nick Vlaar en Joey Louwes.

 

Handige link OW Cup Oschersleben:

Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl