De OW Cup races in het Duitse Schleiz gaan dit jaar niet door. De onzekere situatie vanwege het coronavirus hebben de OW Cup-organisatie doen besluiten het evenement, dat in het weekend van 14 t/m 16 augustus op de kalender stond, af te gelasten.

De OW Cup-organisatie heeft de knoop definitief doorgehakt en bekend gemaakt dat het evenement op de Schleizer Dreieck dit jaar niet door zal gaan.

Op dit moment is het nog steeds onzeker of er überhaupt in augustus races georganiseerd mogen worden. Indien er wel races georganiseerd zouden mogen worden kan dit alleen onder strenge restricties en voorwaarden vanwege de uitbraak van het coronavirus, voorwaarden als:

  • per rijder slecht 1 begeleider
  • deelnemers uit risicogebieden moeten een Coronatest overleggen welke niet ouder mag zijn dan 48 uur en waarin vermeld staat dat men niet geïnfecteerd is met het Covid19-virus, het Duitse gezondheidscentrum moet nog gaan bepalen welke gebieden als risicogebieden worden aangemerkt
  • publiek is sowieso niet toegestaan

Gezien de bovengenoemde voorwaarden, de nog steeds bestaande onzekerheid over het wel of niet door kunnen gaan van de races in Schleiz en het feit om de rijders en teams niet langer in onzekerheid te laten te zitten is er besloten af te zien van het evenement op het semi-permanente circuit.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App