De OW Cup organisatie organiseerde zaterdagochtend 18 januari haar jaarlijkse OW Cup Kick-Off Party. In het mediacentrum van het TT Circuit Assen werden de plannen en regels gepresenteerd voor het 2020 seizoen.

Ruim tweehonderd aanwezigen, waaronder veel OW Cup coureurs, teammanagers, monteurs en verder bij de OW Cup betrokken motorsportfans, waren zaterdagochtend naar Assen afgereisd voor de inmiddels bekende OW Cup Kick Off Party.

Na een gezellig inloop opende spreekstalmeester en OW Cup organisator Hennie Lentink om 10:00 uur de bijeenkomst. Na eenieder welkom te hebben geheten werden er diverse onderwerpen aangaande het nieuwe seizoen besproken, waaronder enkele reglementswijzigingen, veranderingen in de klasse-limiettijden, het verdwijnen van de ONK SuperCup 300 als klasse en de komst van een nieuwe klasse binnen de OW Cup, de ONK NoviceCup en de betrokkenheid van de OW Cup bij een nieuw initiatief op het TT Circuit Assen, de FIM Europe Classic Endurance Cup.

ONK NoviceCup
De ONK NoviceCup is een gecombineerde 600 & 1000cc klasse voor coureurs met een klasse-limiettijd tussen de 2’10.0 – 2’30.0 op het TT Circuit Assen. De minimale leeftijd voor deelname is 15 jaar voor de 600cc en 17 jaar voor de 1000cc klasse.

Ondanks dat het een gecombineerde klasse is zal er een apart klassement opgemaakt worden en na afloop van de races een aparte huldiging zijn voor zowel de 600 als ook de 1000cc categorie.

FIM Europe Classic Endurance Cup
Het TT Circuit Assen zal van 5 t/m 7 juni 2020 gastheer zijn voor de tweede ronde van het FIM Europe Classic Endurance Championship. Een primeur voor het TT Circuit Assen. De organisatie van het evenement is een samenwerking tussen de FIM Europe, EEC, het TT Circuit Assen en de OW Cup.

Gastsprekers
Nadat Hennie Lentink zijn verhaal had afgerond, er gestemd was over een aantal zaken was het de beurt aan een aantal gastsprekers. Zo kwamen Martin van Ellinckhuijzen (speaker tijdens OW Cup-wedstrijden in Assen), Ad Kievit (boek Wegrace in Nederland), Arno Bruins (videoproducties), Henk de Zwart (2020 OW Cup-poster) en Ronald Woest (presentatie eigen magazine) aan het woord.

Na de laatste gastspreker kwam er een einde aan het officiële gedeelte en zette de OW Cup-familie koers naar de Legend Club van het TT Circuit waar de aanwezigen een lunch werd aangeboden.

Om 14:30 uur werd de finishvlag gezwaaid en kwam er een einde aan de 2020 editie van de OW Cup Kick Off Party.

2020 OW Cup kalender:

  • 04 april: Assen
  • 02 mei: Assen
  • 30 mei: Assen
  • 12 t/m14 juni: Oschersleben (dubbele races)
  • 11 juli: Assen
  • 14 t/m 16 aug: Schleizer Dreieck **
  • 12 september: Assen
  • 03 oktober Assen (OW Cup-finale – dubbele races)
  • 18 juli: 501 km van Assen (Endurance)

** start ONK SportCup 1000 nog niet zeker

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App