Coen Bouwmeester wint eerste NK SuperCup 600 wedstrijd in Assen (video)

241
bouwmeester
Coen Bouwmeester voor Thijs Peeters en Jaimie van Sikkelerus | foto© Racesport.nl

Coen Bouwmeester heeft zaterdagmiddag een goede stap gezet naar de 2016 NK SuperCup titel. De Honda coureur won op het TT Circuit Assen de eerste wedstrijd van de finaledag voor Jaimie van Sikkelerus en Ricardo Brink. Later op de dag in de tweede race zullen Bouwmeester en Brink onderling uit moeten maken wie zich de nieuwe kampioen mag noemen.

Bij de start was het Thijs Peeters die het snelst weg was en de leiding nam voor Jaimie van Sikkelerus, Coen Bouwmeester en Ricardo Brink terwijl al in de eerste ronde de wedstrijd over was Frank Nieman en Corne Heikamp vanwege een crash.

Terwijl Peeters de eerste twee ronden als leider doorkwam wist Bouwmeester ten koste van Van Sikkelerus naar de tweede plaats te komen. Twee ronden later moest ook de leider er aan geloven en was het Bouwmeester die na de vierde doorkomst als eerste doorkwam.

Halverwege de race was het dus Bouwmeester aan de leiding met in zijn kielzog Peeters en het Start Racing duo Van Sikkelerus & Brink terwijl Louwes iets achter het viertal als vijfde doorkwam.

Voor Manuel Wienen kwam er in de zesde ronde een vroegtijdig einde aan de race terwijl Peeters even later door een opgeblazen motorblok zijn tweede plaats op moest geven.

Bouwmeester wist vervolgens zijn leidende positie uit te bouwen naar iets meer dan anderhalve seconde terwijl Brink en Van Sikkelerus achter de leider stoeiden voor de tweede en derde plaats. In de slotfase wist Van Sikkelerus zich echter iets los te rijden van zijn teamgenoot.

De leidende positie van Bouwmeester kwam in de laatste ronde niet meer in gevaar, na tien ronden kwam de Honda coureur dan ook als winnaar over de finish.

Van Sikkelerus werd tweede terwijl Brink de derde en laatste podiumplaats voor zich opeiste.

Louwes werd vierde gevolgd door Jorn Hamberg, Jeremy Hofstra, Renzo van Emmerik en regerend NK SuperCup 600 kampioen Danny van der Sluis.

Joel Wienen en Alex Ott passeerden als negende en tiende de zwart/wit geblokte vlag.

Tussenstand kampioenschap
Na zijn overwinning neemt Bouwmeester met 15.500 punten de leiding over van Brink die nu met 14.400 punten de tweede plaats inneemt. Dit tweetal zal later op de dag uit gaan maken wie zich de nieuwe NK SuperCup 600 kampioen mag noemen. Van Sikkelerus bezet de derde plaats met 11.700 punten terwijl Van der Sluis met 10.800 vierde is.