De tweede NK SuperCup 600 wedstrijd van het seizoen is gewonnen door gastrijder Rob Hartog. De Kawasaki coureur, die buiten mededinging meereed, was zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen het snelst voor Kevin van Leuven, Thijs Peeters en Djim Ulrich. Van Leuven, Peeters en Ulrich mochten na afloop als snelste drie NK SuperCup 600 coureurs naar het podium.

De tweede OW Cup ronde van het seizoen 2018 werd zaterdag 28 april verreden op een zwaar bewolkt maar grotendeels droog TT Circuit Assen.

Kwalificaties
Nadat er op vrijdag al een aantal vrije trainingen verreden werden stronden er zaterdagochtend voor de NK SuperCup 600 corueurs twee kwalificaties op het programma. Tijdens de eerste kwalificatie waren het de twee gastrijders Jaimie van Sikkelerus en Rob Hartog die het tempo bepaalden en de eerste twee plaatsen op de tijdlijst voor zich opeisten. Met een snelste rondetijd van 1’44.53 was het Van Sikkelerus die het rapst was en de voorlopige pole voor zich opeiste voor Hartog, Guus Boes, Kevin van Leuven en Djim Ulrich.

Tijdens de tweede kwalificatie gingen de rondetijden flink naar beneden en was het Hartog die een snelste tijd liet noteren van 1’42.985 en daarmee de pole voor zich opeiste. Voor de snelste man uit de eerste kwalificatie waren de druiven wel heel erg zuur, een technisch probleem zorgde er voor dat Van Sikkelerus geen tijd meer op de klok kon zetten en zijn dag al voordat de race van start ging voorbij was. De interne schade aan de machine bleek dusdanig groot dat herstellen niet meer ging.

Thijs Peeters noteerde in de tweede kwalificatie de tweede tijd terwijl Van Leuven met een derde rondetijd de derde en laatste startplaats op de eerste rij voor zich opeiste.

Boes kwalificeerde zich als vierde terwijl Djim Ulrich de vijfde rondetijd liet noteren. Ulrich kwalificeerde zich weliswaar als zesde maar doordat Van Sikkelerus zich noodgedwongen terug moest trekken voor de wedstrijd – zijn tijd uit de eerste kwalificatie was normaalgesproken goed voor de vijfde startplaats – mocht Ulrich vanaf de vijfde plaats op de grid aan de race beginnen.

Race
Ook bij de start van de wedstrijd was het zaterdagmiddag nog droog. Het was Hartog die vanaf de pole meteen een gaatje wist te slaan en er meteen vandoor leek te gaan. Voor Quentin Koers was de wedstrijd daarentegen al over nog voordat men voor de eerste keer langs start en finish kwam, de jonge Drent remde zijn Yamaha onderuit in de Geert Timmerbocht met als gevolg einde wedstrijd.

Hartog leek zijn voorsprong in de daaropvolgende ronde meteen fors uit te breiden op de op dat moment op de tweede plaats rijdende Van Leuven. Na twee ronden kwamen echter de eerste regendruppels naar beneden met als gevolg dat de rondetijden in rap tempo naar boven gingen. Hartog liet zijn tempo zakken waardoor Van Leuven snel weer aan het achterwiel van de Noord-Hollander verscheen. De regen zette echter niet door en een paar ronden later zette Hartog weer aan met als gevolg dat Van Leuven de normaalgesproken in de WorldSSP klasse van het World Superbike kampioenschap acterende Hartog weer moest laten gaan.

Van Leuven wist als enige nog enigszins in het spoor van Hartog te blijven maar na twaalf ronden was het Hartog die met een voorsprong van ruim zeven seconden op de als tweede eindigende Van Leuven de finish passeerde.

Peeters passeerde op ruim vijftien seconde van Van Leuven als derde de finish gevolgd door Peeters, Ulrich en Nick Vlaar.

Ivar Doornbos werd zesde door in de slotfase Frank Nieman terug te verwijzen naar de zevende plaats. Joe Louwes, Guus Boesen Eduard Troost passeerden respectievelijk als achtste, negende en tiende de eindstreep.

Doordat Hartog als gastrijder meereed en derhalve niet in aanmerking kwam voor de OW Cup punten ging de winst uiteindelijk naar Van Leuven voor Peeters en Ulrich.

Vlaar, Doornbos, Nieman, Louwes, Boes, Troost en Corne Heikamp waren de overige NK SuperCup 600 coureurs binnen de top tien in een wedstrijd die grotendeels beïnvloed werd door een lichte regenbui gedurende een aantal ronden van deze twaalf ronden tellende wedstrijd.

Handige links OW Cup 28-04-2018

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag