Kevin van Leuven zal komend seizoen zijn eigen race activiteiten op een iets lager pitje zetten. De Limburger heeft namelijk een nieuwe uitdaging gevonden, hij maakt dit seizoen deel uit van de technische crew binnen het team van World Supersport coureur Anthony West.

Kevin van Leuven zal komend seizoen zelf iets minder actief zijn als coureur. De Limburger, die afgelopen seizoen uitkwam in de NK SuperCup 600 klasse van de OW Cup, zal daarentegen niet minder op de circuits te vinden zijn. Van Leuven kreeg de afgelopen winter namelijk een aanbieding om deel uit te gaan maken van de technische crew binnen het EAB Antwest Racing team. Het in Nederland gevestigde team is eigendom van voormalig MotoGP coureur Anthony West, de coureur die komend seizoen opnieuw met zijn eigen team actief zal zijn in het World Supersport kampioenschap.

 “Deze kans kon ik niet laten schieten,” aldus Van Leuven.  “Met mijn ervaring als coureur, monteur en data man was dit een perfecte match voor het EAB team en een uitgelezen kans voor mij om ook hier in mezelf te bewijzen. Zeker met een rijder als Anthony is het geweldig om samen te werken en voor podiumplekken te gaan strijden in het World Supersport kampioenschap.”

Na een goed seizoen in de OW Cup afgelopen jaar wil Van Leuven echter zelf nog geen afscheid nemen als actief coureur, al zit een volledig seizoen zelf rijden er niet meer in komt hij komend seizoen nog wel meerdere malen met zijn eigen team in actie.

“De doelstelling is nog steeds om voor de winst te gaan, alleen zal het niet realistisch zijn om voor het kampioenschap te rijden doordat ik een groot aantal races zal moeten missen door mijn werk bij het EAB Team.”

De racekalender van Van Leuven biedt de racefans en sponsoren echter nog wel een aantal uitdagende wedstrijden met telkens de mogelijkheid een “Day at the races” mee te maken. Ook de Van Leuven’s eigen fanclub organiseert weer de nodige leuke activiteiten.

Zondag 18 maart houdt Van Leuven zijn teampresentatie en zal de Kawasaki ZX6R te bewonderen zijn in de nieuwe teamkleuren. De presentatie vindt plaats bij eetcafe Bej Ber in Swolgen. Belangstellenden zijn welkom vanaf 15.00 uur.