NK SuperCup 1000: Dubbelslag Nigel Walraven in Oschersleben

241
walraven
Nigel Walraven voor Bryan Schouten - Oschersleben | foto© Motografie.nl - Mariska Grob

Nigel Walraven is zaterdag in Oschersleben de grote winnaar geworden. De van een blessure teruggekeerde en vanaf de pole vertrokken Suzuki coureur wist namelijk beide NK SuperCup 1000 wedstrijden op zijn naam te schrijven.

Alle NK SuperCup 1000 wedstrijden waar Nigel Walraven dit seizoen aan deelnam wist hij te winnen totdat een crash tijdens de ISM Superbike 1000 wedstrijd in Zolder roet in het eten gooide. Een dubbele beenbreuk zorgde ervoor dat de Suzuki coureur de twee races in het Franse Dijon et Prenois aan zich voorbij moest laten gaan. Deze twee races werden gewonnen door Bryan Schouten die daarmee de leiding in de tussenstand van het kampioenschap over wist te nemen.

Walraven werkte ondertussen hard aan zijn herstel en net voor vertrek naar Oscherleben kreeg de Suzuki coureur groen licht om weer op de motor te mogen stappen en deelnemen aan het evenement op de Motorsport Arena Oschersleben.

Ondanks dat het zeker nog niet pijnloos ging zorgde Walraven vrijdag al voor een sensatie door brutaalweg de pol te pakken.

Zaterdag stonden er twee races op het programma en vooraf was natuurlijk de grote vraag of Walraven het ook een hele race vol zou kunnen houden. De Suzuki coureur beet echter op zijn tanden en maakte er twee keer een meer dan spannende race van door samen met Schouten tot in de laatste ronde te strijden voor de overwinning.

In de eerste wedstrijd wist Walraven het duel in zijn voordeel te beslissen en met een voorsprong van 0,523 sec. op de als tweede eindigende Schouten de finish te passeren. In deze race ging de derde plaats naar Rinze Luimstra gevolgd door Ricardo Brink en Maarten Bekker.

De zesde plaats in deze eerste wedstrijd van de dag werd een prooi voor gastrijder Bobby Bos voor Cliff Kloots, Erwin Druijff, Jarco Grotenhuis en Renzo van Emmerik.

In de tweede race waren het opnieuw Walraven en Schouten die er een spannende aangelegenheid van maakten en vijftien ronden lang knokten voor de overwinning. Het was echter opnieuw de Suzuki coureur die aan het langste eind trok en als winnaar de eindstreep passeerde. Schouten werd dit keer tweede op iets minder dan een seconde terwijl Luimstra na afloop opnieuw mee naar het podium mocht nadat hij op 5,983 achter Walraven als derde de finish was gepasseerd.

Brink werd ook in deze race vierde terwijl Bos nu als vijfde werd afgevlagd. Grotenhuis passeerde als zesde de finish gevolgd door Kloots, Druijff, Emmerik en Daniel Vermaas.

De in de eerste wedstrijd als vijfde gefinishte Bekker kwam in deze tweede wedstrijd van de dag niet aan de finish.

Klassement
Ondanks de twee overwinningen van Walraven blijf Schouten met 17900 punten de leider in de tussenstand van het kampioenschap. Veel van zijn voorsprong is er echter niet meer over want Walraven bezet nu de tweede plaats met 17500 gescoorde punten.