Ricardo Brink is zaterdagmiddag in Assen winnaar geworden van de zesde NK SuperCup 1000 wedstrijd van het seizoen. De Start Racing coureur was het snelst in een in twee delen verreden race voor Cliff Kloots en Rinze Luimstra.

Op een zonnig TT Circuit Assen ging zaterdagmiddag even na de klok van 16:00 uur de zesde NK SuperCup 1000 wedstrijd van het seizoen van start. Zonder de dit seizoen nog ongeslagen Nigel Walraven – de Suzuki coureur liep een week geleden tijdens de IDM wedstrijden in Zolder een gebroken scheen- en kuitbeen op – begonnen dertig coureurs aan de negen ronden tellende race.

Bij de start was het Ricardo Brink die het snelst was en als eerste de Haarbocht indook voor Cliff Kloots, Rinze Luimstra en Bryan Schouten. Ondanks aandringen van Kloots was het bij de eerste doorkomst nog steeds Brink aan de leiding voor Kloots, Luimstra en gastrijder Jari Tuovinen terwijl Schouten een aantal plaatsen prijs had moeten geven en pas als tiende doorkwam.

Voor Renzo van Emmerik was de wedstrijd op dat moment al voorbij, de als nummer vijf gekwalificeerde Van Emmerik ging in Meeuwenmeer onderuit met als gevolg einde wedstrijd.

Terwijl vooraan het veld Brink, Kloots en Luimstra vooraan het veld afstand namen was het Schouten die na twee ronden al weer op de vijfde plaats aangekomen was.

In de derde ronde kwam Erwin de Vries in Mandeveen ten val waarna de wedstrijdleiding besloot de wedstrijd stil te leggen middels een rode vlag situatie. Ondanks dat de ambulance naar de plaats van het ongeval gestuurd was bleken de verwondingen van De Vries gelukkig mee te vallen.

Na een korte onderbreking werd de wedstrijd hervat over een race over slechts vijf ronden.

Bij de herstart was het opnieuw Brink die de leiding nam voor Kloots, Tuovinen, Luimstra en Jarco Grotenhuis. Bij de eerste doorkomt was het echter Luimstra die achter Brink en Kloots de derde plaats over had genomen van Tuovinen terwijl Schouten opnieuw een mindere start kende en slechts als zevende doorkwam.

Brink en Kloots wisten vervolgens met rondetijden van in de 1’41 een klein gaatje te slaan op Luimstra terwijl even daarachter Grotenhuis vol de druk erop zette bij Tuovinen.

Ondanks een flink slingerende machine wist Schouten hoofdschuddend naar zijn team langs de pitmuur naar de zesde plaats te komen ten koste van gastrijder Joakim Linhart.

Bij het ingaan van de laatste ronde was het Brink die een klein gaatje had weten te slaan op de op de tweede plaats rijdende Kloots. Kloots op zijn beurt zag op dat moment Luimstra met rasse schreden dichterbij komen. Op vier seconden gingen Tuovinen en Grotenhuis als vierde de laatste ronde in.

De leidende positie van Brink kwam vervolgens niet meer in gevaar. De van pole vertrokken Start Racing coureur kwam dan ook als winnaar over de finish. De strijd voor de tweede plaats leek op de finish beslist te zijn in het voordeel van Luimstra. De Fries wist Kloots op de finish met een miniem verschil van 0,032 seconden te kloppen, echter in de samengestelde uitslag bleek Kloots net voldoende over te hebben om als tweede gehuldigd te worden.

Tuovinen werd vierde gevolgd door een blije Grotenhuis, een enigszins teleurgestelde Schouten, Linhardt, een meer dan tevreden Erwin Druijff en Daniel Vermaas.

Yme Jan Hofstee passeerde als tiende de finish.

Gezien de vierde en zevende plaats werden ingenomen door gastrijders konden de als elfde en twaalfde plaats gefinishte Matthijs Keddeman en Jeroen Rensel de punten voor de negende en tiende plaats op hun conto bijschrijven.

 

Handige links OW Cup Assen 15-07-2017:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag