Nigel Walraven start zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen vanaf de pole tijdens de eerste NK SuperCup 1000 wedstrijd van het seizoen. De Suzuki coureur was zaterdagochtend tijdens de twee kwalificatie trainingen het snelst voor Maarten Bekker en Ricardo Brink

Eerste kwalificatie
Op een winderig en nog half nat TT Circuit Assen gingen zaterdagochtend om 09:00 uur de lichten op groen voor de eerste OW-cup kwalificatie van het seizoen. Om 09:18 uur was het de beurt aan de NK SuperCup 1000 coureurs voor hun eerste kwalificatie. Al snel was het ook Nigel Walraven die boven aan de timesheet terecht kwam met snelste ronde van 2’03.843. Vijf minuten later was het Bryan Schouten die als eerste onder de 2 minuten grens wist te duiken, de Honda coureur zette een tijd van 1’59.912 op de klok. Niemand wist vervolgens nog onder de tijd van Schouten te duiken en de Brabander sloot daarmee de sessie als snelste af voor Walraven en Rinze Luimstra.

Tweede kwalificatie
Om 11:11 uur gingen de NK SuperCup 1000 coureurs van start voor hun tweede kwalificatie. Eerder die ochtend begon de zon wat door te breken. Dit was meteen te zien aan de tijden.

Iedereen dook in deze kwalificatie ruim onder de 2 minuten met Walraven boven aan de timesheet met een 1’42:845.

Met nog een aantal minuten op de klok was het Maarten Bekker die onderuit gleed in de Ruskenhoek. Desondanks wist hij zich als tweede te kwalificeren voor Brink, Schouten, Rinze Luimstra, Cliff Kloots, Matthijs Keddeman, Daniel Vermaas, Jarco Grotenhuis en Yme Jan Hofstee.

 

Handige links OW Cup TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag