Nigel Walraven start zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen vanaf de pole tijdens de tweede NK SuperCup 1000 wedstrijd van het seizoen. De Suzuki coureur was zaterdagochtend tijdens de twee kwalificatie trainingen het snelst voor Ricardo Brink en Maarten Bekker.

Eerste kwalificatie
Op een droog en voor Nederlandse begrippen niet al te koud TT Circuit Assen, ging om stipt 09:00 uur de lichten op groen voor de NK SuperCup 1000 coureurs. Tijdens hun eerste kwalificatie was het Ricardo Brink die al snel bovenaan de timesheet te vinden was. Brink wist voor een groot gedeelte van de 15 minuten durende kwalificatie de snelste tijd in handen te houden. Tegen het einde van de sessie was het dan toch Nigel Walraven die met de snelste tijd wist af te sluiten, 1’42.390. Gevolgd door Ricardo Brink met een 1’42.554. De derde tijd werd gereden door Rinze Luimstra.

Tweede kwalificatie
Ook tijdens de tweede kwalificatie van de NK SuperCup 1000 wilde de zon maar niet doorbreken. Alle coureurs waren al snel op de baan te vinden. In de beginfase is het Bas Leneman die naast de baan terecht komt. Walraven wist al snel zijn tijd van de eerste kwalificatie te verbeteren naar een 1’42.162. Hij bleef dan ook de rest van de kwalificatie bovenaan staan. In de laatste minuten van de kwalificatie waren het Jeroen van Trigt en Matthijs Keddeman die samen een crash hadden. Door deze gele vlag situatie kozen alle coureurs er voor om vroegtijdig te stoppen met de kwalificatie.

De pole positie werd dus een prooi voor Walraven met een 1’41.961, gevolgd door Brink met een 1’42.843 en Maarten Bekker met een 1’42.849. De vierde tijd werd gereden door Luimstra gevolgd door Bryan Schouten en Cliff Kloots.

De top tien werd afgesloten door Daniel Vermaas, Wim van den Broeck, Renzo van Emmerik en Jarco Grotenhuis.

De race van zaterdag middag is ingekort naar negen rondes.

Handige links OW Cup – 02  TT Circuit Assen

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag