Nigel Walraven heeft zaterdagochtend op het TT Circuit Assen de NK Supercup 1000 pole voor zich opgeeist. De Suzuki coureur was tijdens de twee kwalificatietrainingen het snelst voor Maarten Bekker en de in de tweede kwalificatie gecrashte Bryan Schouten.

Ook voor de NK Supercup 1000 staan er nog twee race weekenden met in totaal drie races op de agenda. In het klassement staat de top erg dichtbij elkaar. Al moet hierbij wel rekening gehouden worden met een blessure van Nigel Walraven waardoor hij drie races miste. Op dit moment is het nog Bryan Schouten die de leiding neemt in het klassement gevolgd door Walraven en op de derde plek Cliff Kloots.

Eerste kwalificatie
Om 10:30 gingen ook de NK Supercup 1000 coureurs van start op een zon overgoten TT Circuit Assen. Het was aan het einde van de sessie was het Walraven die nipt aan de snelste tijd neer wist te zetten met een 1:41.817 op de voet gevold door Maarten Bekker met een 1:41.989. De derde tijd werd gereden door Ricardo Brink voor Bryan Schouten, Cliff Kloots, Rinze Luimstra en Renzo van Emmerik. De achtste tijd kwam op naam van Alexander Klaassen gevold door Jarco Grotenhuis en Wim van den Broeck.

Tweede kwalificatie
Om 12:43 uur gingen de coureurs weer van start voor hun tweede kwalificatie. De baancondities waren goed en de tijden werden dan ook weer door alle coureurs verbeterd. Aan het begin van de kwalificatie waren het Yme Jan Hofstede en Jorg Bosker die na een crash de kwalificatie vroegtijdig moesten staken. Aan het einde van de kwalificatie was het ook Schouten die crashte. Hij kon wel weer opstaan en naar de pitstraat rijden maar ook voor hem werd de kwalificatie eerder dan gehoopt gestaakt.

Uiteindelijk was het Walraven die de snelste tijd wist neer te zetten met een 1:40.559 gevolgd door Bekker en Schouten, dit ondanks zijn eerdergenoemde crash. De vierde startplek werd behaald door Brink gevolgd door Luimstra, Kloots, Van Emmerik en Grotenhuis. De negende en tiende startplek kwamen in handen van Van den Broeck en Erwin Druijff.

 

Handige links OW Cup Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live Timing
Fotoverslag