Nigel Walraven is zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen winnaar geworden van de tweede NK SuperCup 1000 wedstrijd van het seizoen. De vanaf de pole gestarte Suzuki coureur kwam als winnaar over de finish voor Ricardo Brink en Cliff Kloots.

De NK SuperCup 1000 wedstrijd startte zaterdagmiddag op een zon overgoten TT Circuit Assen. Wegens geluidsbeperkingen werd de race ingekort naar negen ronden.

Nigel Walraven kwam meteen goed van zijn plek bij de start. In de eerste bocht ging hij een beetje wijd waardoor Ricardo Brink meteen achter hem te vinden was. Bij de eerste doorkomst was het dan ook Brink die op kop lag met meteen achter hem Walraven gevolgd door Rinze Luimstra.

Al snel wist Walraven Brink in te halen en een aantal snelle ronden op de klok te zetten. Hierdoor wist de Suzuki coureur een gat te slaan van 1,5 seconde. Na de vijfde ronde wisten de mannen het dan toch weer spannend te maken, Walraven viel wat terug in zijn tijden waardoor Brink weer dichterbij kon komen.

Ook in het gevecht voor de vijfde positie was het spannend. Bryan Schouten en Wim van den Broeck zaten dichtbij elkaar en lieten elkaar niet meer met rust. In de laatste ronde kwam Brink in het wiel van Walraven te rijden en leek in de GT bocht zijn slag te willen slaan. Ondertussen was het Frank Wilting die helaas zijn motor opblies waardoor hij op het laatste moment de race moest staken.

Uiteindelijk was het dan toch Walraven die als eerste over de finish kwam, direct gevolgd door Brink en Cliff Kloots. Rinze Luimstra reed als vierde over de finish, de strijd om de vijfde plek werd gewonnen door Schouten met achter hem van den Broeck. De top tien werd afgesloten door Renzo Emmerik, Daniel Vermaas, Jarco Grotenhuis en Yme Jan Hofstee.

 

Handige links OW Cup – 02  TT Circuit Assen

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag