Bryan Schouten heeft op het Franse Dijon Prenois circuit ook de tweede NK SuperCup 1000 wedstrijd op zijn naam geschreven. De Honda coureur was vrijdagmiddag het snelst voor Ricardo Brink en Rinze Luimstra.

Bij de start was het Bryan Schouten die meteen de leiding nam en na de eerste ronde als leider doorkwam voor Cliff Kloots, Rinze Luimstra en Ricardo Brink.

Schouten wist ronde na ronde iets weg te lopen van de rest van het veld terwijl achter hem Kloots, Luimstra en Brink een verbeten strijd uitvochten voor de tweede plaats.

In de elfde ronde ging het mis voor de in de NK ProCup 1000 uitkomende Wouter van Heyningen. De BMW coureur kwam tijdens zijn crash in aanraking met de langs het circuit staande muur waardoor er medische assistentie nodig was en de wedstrijdleiding besloot de race middels een rode vlag te beëindigen.

Door deze crash werd de doorkomst na de tiende ronde als uitslag genomen. Schouten had op dat moment ruim acht seconden voorsprong op de rest van het veld en werd hierdoor voor de tweede keer dit weekend tot winnaar uitgeroepen.

Brink had in de negende ronde de tweede plaats in handen terwijl Luimstra achter de Start Racing coureur als derde werd geklasseerd en Kloots, die nagenoeg de gehele race de tweede plaats in handen had, genoegen moest nemen met de vierde plaats.

De vijfde plaats werd een prooi voor Renzo van Emmerik gevolgd door de buiten mededinging meerijdende Bram Lambrechts, Alexander Klaassen, Daniel Vermaas. Jarco Grotenhuis en Ruud van der Berg.

Na afloop werd bekend dat de blessures van de gecrashte Van Heyningen meevielen en er ‘slechts’ sprake was van een gebroken sleutelbeen.

 

Handige links OW Cup Dijon – Prenois:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Livetiming