Ricardo Brink vertrekt zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen vanaf de pole in de NK SuperCup 1000 klasse. De Start Racing coureur noteerde zaterdagochtend tijdens de twee kwalificaties de snelste rondetijd voor Cliff Kloots en Rinze Luimstra.

Eerste kwalificatie:
Met een regenachtige en wisselvallige vrijdag achter de rug, was het afwachten hoe het weer er zaterdag er uit zou zien. De NK SuperCup 1000 klasse kon echter gewoon op een droge baan starten met hun eerste kwalificatie.

Al snel was het Ricardo Brink die een snelste tijd wist neer te zetten, met daar achter Rinze Luimstra en Cliff Kloots. Van die top drie reed Kloots met nog vijf minuten te gaan als eerste de pits in. Dit was voor korte duur en al snel was hij weer op de baan te vinden. Niet lang daarna kwam Brink ook binnen. In de laatste minuut wist Kloots toch nog wat van de tijd te snoepen om zo achter de Start Racing coureur naar de tweede plaats wist te komen. Brink kwam op het laatste moment nog wel even de baan op maar had geen tijd meer om zijn eigen snelste tijd te verbeteren.

Brink wist dus de voorlopige pole voor zich op te eisen voor Kloots, Luimstra, de Finse gastrijder Jari Tuovinen en Bryan Schouten.

Tweede kwalificatie:
De tweede kwalificatie begon even na het middaguur om 12:20 uur. Meteen in de beginfase leek het een chaotische kwalificatie te worden met een crash voor Daniel Vermaas en Kloots. Kloots, die in de eerste kwalificatie de tweede tijd neer had gezet moest na deze de rest van de tweede kwalificatie aan zich voorbij laten gaan.

Met nog 5 minuten te gaan was het ook Renzo van Emmerik die naast de baan terecht kwam. Hij had op dat moment de vijfde tijd op de klok weten te zetten.

Ondanks dat binnen de top van het veld nagenoeg niemand zijn eigen tijd aan wist te scherpen was het in deze sessie ook Brink die het snelst was voor Luinstra, Schouten, Renzo van Emmerik en Tuovinen.

De snelste rondetijd van Brink in de eerste kwalificatie bleek dus genoeg voor de pole. Ondanks het missen van een groot deel van de tweede kwalificatie kwalificeerde Kloots zich als tweede terwijl Luimstra met zijn snelste tijd uit de eerste kwalificatie de derde plaats op de grid voor zich opeiste.

De vierde startplaats ging naar Schouten voor Emmerik, Tuovinen, Jarco Grotenhuis, Alexander Klaassen, Daniel Vermaas en de Zweedse gastrijder Joakim Linhardt.

Erwin Druijff, dit weekend invaller voor de geblesseerde Nigel Walraven, kwalificeerde zich als elfde.

 

Handige links OW Cup Assen 15-07-2017:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag