Nigel Walraven is zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen winnaar geworden van de eerste NK SuperCup 1000 wedstrijd van het seizoen. De vanaf de pole gestarte Suzuki coureur kwam als winnaar over de finish voor Bryan Schouten en Ricardo Brink.

Bij de start was het Nigel Walraven die meteen de leiding nam en na de eerste ronde als leider doorkwam voor Ricardo Brink en Bryan Schouten. Voor de vanaf de tweede plaats op de grid gestarte Maarten Bekker was de race toen al over, de Ducati coureur kwam na één ronde de pits binnenrijden om later op grote achterstand de race te vervolgen.

Walraven wist vervolgens ronde na ronde iets afstand te nemen van het duo Brink & Schouten die streden voor de tweede plaats, Rinze Luimstra, Cliff Kloots en Daniel Vermaas.

Niemand wist vervolgens nog een bedreiging te vormen voor Walraven, de Suzuki coureur kwam dan ook na tien ronden als winnaar over de finish. Achter Walraven maakten Schouten en Brink er een spannende strijd van, een prachtige strijd die Schouten in de laatste ronde in zijn voordeel wist te beslissen.

Op ruim achttien seconden van Walraven kwam Luimstra als vierde over de finish terwijl Cliff Kloots de strijd voor de vijfde plaats op de finishlijn in zijn voordeel wist te beslissen door Daniel Vermaas nipt voor te blijven.

Jarco Grotenhuis passeerde als zevende de finish terwijl Renzo van Emmerik, Matthijs Keddeman en Yme Jan Hofstee de laatste drie plaatsen binnen de top tien voor hun rekening namen.

Winnaar Walraven was na afloop van de race een tevreden man: “Super, vanochtend in de regen hadden we problemen met elektronica maar gelukkig hebben we dat op tijd kunnen oplossen. Uit het boekje super. Ik ga er niet vanuit dat dit het hele jaar zo blijft maar deze hebben we in ieder geval binnen.”

Voor Willem Kerkvliet verliep de race ook alles behalve naar wens. Kerkvliet kwam in de tweede ronde van de wedstrijd ten val waarna hij overgebracht werd naar het medical centre. Na een eerste onderzoek bleek een bezoek aan het ziekenhuis in Assen noodzakelijk waar inmiddels bekend is dat Kerkvliet een gebroken sleutelbeen heeft overgehouden aan de crash. Later op de dag zullen er nog meer onderzoeken plaatsvinden.

 

Handige links OW Cup TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag