Danny van der Sluis heeft vrijdagmiddag in Dijon – Prenois de tweede NK SuperCup 600 wedstrijd gewonnen. De Pearle Gebben Racing coureur was na veertien ronden het snelst voor Kevin van Leuven en Glenn van Straalen.

Bij de start van de wedstrijd was het Kevin van Leuven die het snelst weg was en na de eerste ronde als leider doorkwam voor Joey Louwes, Glenn van Straalen en Frank Nieman.

Nadat Van Straalen even de leiding over had weten te nemen was vervolgens weer Van Leuven die het heft in handen nam. De slecht gestarte Danny van der Sluis, de Staphorster kwam na de eerste ronde pas als negende door, wist zich ronde na ronde een weg door het veld naar voren te rijden om in de zevende ronde voor het eerst als leider door te komen.

Van der Sluis’s dorpsgenoot en het hele weekend al sterk acterende Frank Nieman volgde de omgekeerde weg. De Nieman Racing coureur had een goede start en was direct vanaf de eerste ronden weer voorin het veld te vinden, een foutje in de zesde ronde zorgde er echter voor dat de Staphorster onderuit ging en er vroegtijdig een einde kwam aan zijn Franse avontuur.

Vooraan het veld werd er vervolgens een prachtige strijd geleverd voor de leiding in de wedstrijd waarbij Van Leuven, Van der Sluis en Van Straalen elkaar geen duimbreed toegaven en elkaar regelmatig afwisselden aan de kop van het veld.

Na veertien ronden was het echter Van der Sluis die aan het langste eind trok en als eerste de finish passeerde voor Van Leuven en de winnaar van de eerste race Van Straalen.

Op ruim acht seconden van het drietal maakten Quentin Koers, Joey Louwes en Manuel Wienen er een spannende strijd van voor de vierde plaats. Koers wist deze strijd in zijn voordeel te beslissen en als vierde de eindstreep te passeren voor Louwes en Manuel Wienen.

Thijs Peeters werd als zesde afgevlagd voor Anrne de Wintere, Djim Ulrich terwijl Tomas de Vries in deze wedstrijd de top tien completeerde.

 

Handige links OW Cup Dijon – Prenois:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Livetiming