Glenn van Straalen heeft vrijdagochtend in Dijon – Prenois de eerste NK SuperCup 600 wedstrijd op zijn naam geschreven. Van Straalen was op het Franse circuit het snelst in een rommelige en vroegtijdig afgebroken race voor Kevin van Leuven en Quentin Koers.

De start van wedstrijd kende vrijdag even voor 11:00 uur een rommelig verloop toen diverse rijders een verkeerde positie innamen op de startgrid. Terwijl een groot aantal rijders nog druk doende was om de juiste positie in te nemen gingen de lichten al op groen.

De vanaf de pole gestarte Kevin van Leuven kwam na de eerste ronde als leider door gevolgd door Glenn van Straalen en Quentin Koers. Bij de tweede doorkomst was het echter Koers die de leiding in handen had en Van Leuven en Van Straalen terug had verwezen naar de tweede en derde plaats.

Een ronde later was de volgorde echter al weer anders, Van Straalen had de leiding namelijk overgenomen terwijl Koers de tweede plaats innam en Van Leuven als derde doorkwam.

Nadat Joel Wienen in de beginfase van de wedstrijd na een botsing met Joris Lentfert al ten val was gekomen ging het in de derde ronde mis toen Rolf Dijkstra onderuit ging en even later Johan Christis op dezelfde plaats onderuit schoof.

Ondanks dat er een gele vlag situatie ontstond wist Van Straalen een klein gaatje te slaan op Koers en Van Leuven terwijl Frank Nieman de vierde plaats in handen had.

In de negende ronde besloot de wedstrijdleiding de wedstrijd vroegtijdig te beeindigen middels een rode vlag, dit vanwege een te gevaarlijke situatie op de plaats waar in de derde ronde Dijkstra en Christis ten val waren gekomen.

De doorkomst na de achtste ronde gold hierdoor als uitslag en het was op dat moment nog steeds Van Gaalen aan de leiding voor Van Leuven en Koers.

Nieman werd keurig vierde terwijl Danny van der Sluis na een beroerde start zijn opmars door de rode vlag situatie zag stranden op de vijfde plaats.

Joey Louwes eindigde als zesde gevolgd door Manuel Wienen, Tomas de Vries, Arne de Wintere en Thijs Peeters.

 

Handige links OW Cup Dijon – Prenois:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Livetiming