NK SuperCup 600: Glenn van Straalen met winst naar de titel

155
straalen
Glenn van Straalen | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Glenn van Straalen is zaterdag is Assen winnaar geworden van de NK Supercup 600 race, en is daarmee kampioen geworden in de klasse. De Suzuki coureur was zaterdagmiddag het snelst voor Kevin van Leuven en Manuël Wienen.

Zonder een wolkje aan de lucht gingen de NK Supercup 600 coureurs zaterdagmiddag om 16:16 uur van start op het TT Circuit Assen voor een tot zes ronden ingekort race vanwege geluidsperikelen.

De coureurs kenden een goede start waar iedereen veilig door de eerste bocht wist te komen. Glenn van Straalen wist vanaf de pole ook meteen de leiding te nemen met vlak achter hem Kevin van Leuven. Al snel wisten de twee coureurs een gaatje te slaan naar de nummer drie, Joey Louwes.

Ook de in de tweede kwalificatie gecrashte Quentin Koers kende een goede start, hij startte vanaf de negende plek maar wist al snel naar de vijfde plek te rijden. Aan de kop was het Van Leuven die in het wiel van van Straalen wist blijven te rijden. Daarachter was het Manuel Wienen die Louwes voorbij wist te gaan. In de laatste ronde wist van Straalen toch nog weg te rijden bij Van Leuven en met een verschil van ruim een seconde als winnaar de finish te passeren.

Van Leuven werd tweede terwijl de laatste podiumplaats een prooi werd voor Manuel Wienen.

De vierde plaats ging naar Louwes gevolgd door Corne Heikamp, Koers, Joris Lentfert en Nick Vlaar.

Djim Ulrich en Ivar Doornbos werden zaterdagmiddag de laatste twee coureurs binnen de top tien.

Opvallend was verder de dertiende plaats van Danny van der Sluis. De als derde getrainde Pearle Gebben Racing coureur kreeg tijdens de kwalificatie te maken met een technisch probleem. Het probleem was dusdanig dat deze niet meer hersteld kon worden voor aanvang van de wedstrijd. Start Racing uit Nieuwleusen schoot de Staphorster te hulp door de machine van Patrica Kok beschikbaar te stellen voor de wedstrijd met als resultaat een dertiende plaats op een voor Van der Sluis vreemde machine.

Met zijn winst stelde Van Straalen tevens vroegtijdig de 2017 titel veilig, de Suzuki coureur heeft voldoende punten gescoord om met nog twee races te gaan niet meer ingehaald te kunnen worden door de concurentie.