Rob Hartog vertrekt zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen vanaf de pole in de NK SuperCup 600 klasse. De als gastrijder deelnemende Kawasaki coureur was tijdens de kwalificaties het snelst voor Glenn van Straalen en de eveneens als gastrijder deelnemende Jaimie van Sikkelerus.

Eerste kwalificatie:
Ook de SuperCup 600 klasse kon zaterdagochtend op een droge en zonnig TT Circuit Assen beginnen aan hun eerste kwalificatie.

Na de eerste ronden was het Jaimie van Sikkelerus die de lijst aanvoerde. Maar al snel wisten Rob Hartog, Frank Nieman en Thijs Peeters een snellere tijd op de klok te zetten. Ook Joey Louwes wist al snel dichtbij de derde tijd te komen.

Met nog vijf minuten te gaan kwam Quentin Koers ten val. Binnen de top drie wisten de mannen het spannend te houden, met Glenn van Straalen die met nog drie minuten te gaan de tweede tijd neer wist te zetten en van Sikkelerus die even te vinden was op de derde plek.

Peeters wist zijn eigen snelste tijd even later toch weer te verbeteren. Na een spannende eindstrijd voor de derde plek, was het uiteindelijk Hartog die na afloop de lijst aanvoerde voor Van Straalen, Sikkelerus, Peeters en Louwes.

Tweede kwalificatie:
In tegenstelling tot de coureurs uit de NK SuperCup 1000 klasse wisten een groot aantal NK Supercup 600 coureurs direct wel hun tijden te verbeteren tijdens de tweede sessie. Ook Koers was na zijn crash in de eerste sessie weer te vinden op de baan.

Danny van der Sluis, die een groot deel van de eerste sessie had moeten missen vanwege technisch ongemak, wist tijdens de tweede kwalificatie meteen een goede tijd neer te zetten en had zich tegen het einde van de kwalificatie opgewerkt tot de derde tijd.

Uiteindelijk was het Van Sikkelerus die met een verschil van 0:00.1 seconde  Van der Sluis terugverwees naar de vierde plaats op de lijst. Aan het einde van de kwalificatie vonden we Hartog op de pole gevolgd door van Straalen, van Sikkelerus en op de vierde plaats van der Sluis.

Met een snelste rondetijd van 1’43.013 ging de pole naar gastrijder Hartog voor Van Straalen, Van Sikkelerus, Van der Sluis en Peeters.

De zesde startplaats ging naar Louwes voor Manuel Wienen, Frank Nieman, Joris Lentfert terwijl Joël Wienen de tiende startplaats voor zich opeiste.

 

Handige links OW Cup Assen 15-07-2017:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag