Zaterdag 15 juli aanstaande wordt op het TT-Circuit Assen de vijfde wedstrijddag van de OW Cup verreden. Na een uitstapje naar het Duitse Oschersleben komen zaterdag in Assen alle gebruikelijke categorieën weer aan de start.

Terwijl de coureurs uit het MotoGP – en World Superbike kampioenschap genieten van hun zomerstop komen de NK SportCup 600, NK ProCup 600, NK SuperCup 600, NK SportCup 1000, NK ProCup 1000 en de NK SuperCup 1000 zaterdag 15 juli op het TT Circuit Assen in actie voor de vijfde wedstrijddag van de OW Cup.

NK SuperCup 600
In deze klasse komt Glenn van Straalen zaterdag als leider naar Assen. De Niwa Racing coureur heeft in de vier wedstrijden waarin punten te verdienen waren 8600 punten weten te scoren, 900 meer dan Thijs Peeters die de tweede plaats inneemt en 2900 punten meer dan Coen Bouwmeester die momenteel de derde plaats bezet in de tussenstand van het kampioenschap.

Bouwmeester zal komende zaterdag zijn derde plaats echter niet kunnen verdedigen vanwege een tijdens de onlangs verreden 501 van Assen Endurance wedstrijd opgelopen rugblessure. Bouwmeester, die samen met Manuel en Joel Wienen het Oosterveen’s Olie Bonfix Racingteam vormde, kwam op de tweede plaats rijdend ten val waarbij hij door een achter hem rijdende coureur vallende coureur geraakt werd in zijn rug. Momenteel is de regerend NK SuperCup kampioen hiervan thuis herstellende en lijkt een prolongatie van de titel zo goed als uitgesloten.

Pearle Gebben Racing coureur Danny van der Sluis, de NK SuperCup kampioen van 2015, bezet momenteel de vierde plaats terwijl Joe Louwes zaterdag als vijfde in de tussenstand van het kampioenschap van start zal gaan.

Klassement NK SuperCup 600

NK SuperCup 1000
In tegenstelling tot de NK SuperCup 600 coureurs hebben de 1000cc coureurs inmiddels al vijf wedstrijden verreden waarin punten te verdienen waren – de laatste wedstrijd van de 600cc coureurs in Oschersleben werd vroegtijdig afgebroken waardoor de minimale afstand niet gereden werd en er geen punten toegekend werden.

In de tussenstand gaat Nigel Walraven met 12500 punten aan de leiding. De Suzuki coureur is tot nu toe dit seizoen nog ongeslagen, hier zal aanstaande zaterdag echter verandering in komen aangezien Walraven niet aan de start zal verschijnen. Walraven kwam afgelopen zondag op het circuit van Zolder namelijk zwaar ten val tijdens de tweede IDM Superbike 1000 wedstrijd. De als gastrijder deelnemende brak daarbij zowel zijn kuit- als ook scheenbeen. Inmiddels heeft Walraven een succesvolle vier uur durende operatie ondergaan en zal hij de komende weken moeten werken aan zijn herstel.

Achter Walraven neem Bryan Schouten met 7800 punten de tweede plaats in maar het is ook nog maar de vraag of de Ten Kate Racing coureur de rest van het seizoen alle wedstrijden aan de start zal verschijnen. De regerend IDM Supersport 600 kampioen keerde afgelopen weekend in Zolder terug in het kampioenschap als vervanger van de geblesseerde Christian Stange.

Ondanks dat de coureur uit Zevenbergen nog geen potten kon breken en nog niet met de snelste mannen mee kon strijden voor de winst en het podium bleek het management van het Weber Motos Racing Team tevreden over de prestaties van de Nederlander. Het team heeft Schouten gevraagd om de komende IDM-wedstrijden ook plaats te nemen op de Kawasaki ZX6-R. In hoeverre dit haalbaar is en of het te combineren valt met zijn huidige job als testcoureur voor Ten Kate Racing is echter nog de vraag.

Cliff Kloots komt zaterdag als derde in de tussenstand naar Assen. De Putoline Racing coureur heeft 7600 punten weten te scoren terwijl Ricardo Brink en Rinze Luimstra met respectievelijk 6200 en 5300 punten momenteel de vierde en vijfde plaats innemen in de tussenstand. Zowel Brink als ook Luimstra zullen zaterdag extra gemotiveerd aan de start staan aangezien beiden tijdens de laatste wedstrijd in Oschersleben een DNF achter hun naam kregen.

 Klassement NK SuperCup 1000

Tijdschema
De eerste kwalificatie wordt zaterdagochtend om 09:00 uur verreden terwijl even voor de klok van 14:00 uur de lichten op groen zullen gaan voor de eerste wedstrijd van de dag. De entree is ook bij deze OW Cup racedag weer gratis en zowel de tribunes als ook het paddock zijn vrij toegankelijk voor het publiek.

Compleet tijdschema en volledige uitslagen