Het Pearle Gebben Racing Team heeft afgelopen week tijdens een bijeenkomst in het Drentse Rogat haar rijderssamenstelling voor komend seizoen bekend gemaakt. Het onder de Stichting Race Team Drenthe opererende wegraceteam bestaat in 2017 uit maar liefst vijf rijders die in twee verschillende competities actief zullen zijn.

Het voormalige Pearle Transcom Racing onder leiding van Erik Hoekstra en Dennis van Schijndel, heeft voor komend seizoen een ware gedaantewisseling ondergaan. Zo zal het team komend seizoen, mede dankzij de komst van Gebben Motoren uit het Drentse Rogat als nieuwe sponsor, onder de naam Pearle Gebben Racing actief zijn op de circuits, zijn er maar liefst vijf coureurs aangetrokken die in twee verschillende competities, te weten de NK SuperCup 600 klasse van de OW Cup en in de nieuwe Yamaha R3 Cup, aan de start zullen verschijnen.

Danny van der Sluis en Jorn Hamberg zullen op de twee Yamaha YZF R6 motoren van het team uitkomen in de NK SuperCup 600 klasse van de OW Cup terwijl Jaro Hoekstra, Finn de Bruin en Dennis Koopman de Pearle Gebben Racing kleuren zullen verdedigen in de nieuwe Yamaha R3 Cup.

Pearl Gebben Racing | foto© Harry Lasker

De vijf Pearle Gebben Racing coureur stellen zich graag aan u voor:

Jorn Hamberg, NK SuperCup 600, Gees:

“Mijn naam in Jorn Hamberg, 22 jaar en woon in het Drentse Gees. Ik ben pas in 2014 begonnen als wegracecoureur. Gestart op een overjarige Yamaha R6 uit 2000 in de OW Cup wist ik meteen goede resultaten te behalen met als gevolg dat ik al na drie wedstrijden promoveerde naar de NK SuperCup 600 klasse. Voor het seizoen 2015 kreeg ik de beschikking over een nieuwe Yamaha R6 en met vallen op en opstaan heb ik dat seizoen veel geleerd en laten zien dat ik met de besten mee kon. Voor het seizoen 2016 werden er opnieuw grote stappen gemaakt, gingen de rondetijden gedurende het seizoen steeds verder naar beneden, werd er regelmatig gestreden in de kopgroep en mocht ik voor het eerst na een wedstrijd in de NK SuperCup 600 mee naar het podium. Deze stijgende lijn wil ik komend graag voortzetten, iets waar ik als nieuwkomer binnen Pearle Gebben Racing alle vertrouwen in heb.”

 

Danny van der Sluis, NK SuperCup 600, Staphorst:

“Mijn naam is Danny van der Sluis, 20 jaar jaar en woon in Staphorst. Al vanaf mijn negende jaar ben ik actief in de wegracesport en vanaf 2009 in wedstrijdverband. In totaal heb ik 2 jaar wedstrijden gereden op de minibikes om vervolgens de overstap te maken naar de brommerrace. Hier heb ik 2 jaar gereden en heb ik in het tweede jaar de titel weten te behalen in de Expi klasse. In 2013 heb ik de overstap gemaakt naar een 600cc machine, dit met een eigen team en mijn huidige monteur Henry Compagner als teamgenoot. Tot en met het seizoen 2016 heb ik met ons eigen team gereden in de NK SuperCup 600 klasse, een klasse waar ik in 2015 de titel heb weten te behalen. Voor 2017 ga ik dus een nieuwe uitdaging aan maak ik deel uit van het Pearle Gebben Racing team. Ik heb er het volste vertrouwen in en na een minder 2016 seizoen ga ik er vol voor om de titel terug te halen naar Staphorst!”

 

Finn de Bruin, Yamaha R3 Cup, Julianadorp:

“Mijn naam is Finn de Bruin, 16 jaar en woon in Julianadorp. Op mijn elfde jaar ben ik begonnen als wegracecoureur. Ik heb eerst drie jaar gereden in de Molenaar NSF100 Cup en vervolgens twee seizoenen in de KTM RC390 Cup. Komend seizoen zal in de kleuren van Pearle Gebben Racing uit gaan komen in de Yamaha R3 Cup. Mijn doel is helder; kampioen worden in deze klasse om vervolgens in 2018 als vaste deelnemer van start te gaan in de World Supersport 300 klasse van het World Superbike kampioenschap. Naast mijn deelname aan de nationale Yamaha R3 Cup hoop ik in 2017 ook een aantal keren met een wildcard deel te mogen nemen aan World Supersport wedstrijd. Inmiddels kan ik bevestigen dat de eerste wildcard al binnen is, en dat tijdens de Nederlandse ronde van het World Superbike kampioenschap die van 28 t/m 30 april verreden wordt op het TT Circuit Assen. Ik wil bij deze Pearle Gebben Racing en Stichting Racing Team Drenthe bedanken voor hun vertrouwen in mij.”

 

Jaro Hoekstra, Yamaha R3 Cup, Assen:

“Mijn naam is Jaro Hoekstra, 17 jaar en woon in Assen. Ik ben in 2013 begonnen als coureur in de Molenaar NSF100 Cup. Na één seizoen ben ik overgestapt naar de GAMMA Yamaha R125 Cup waar ik het seizoen 2014 en 2015 heb gereden. Voor het seizoen 2016 heb ik de overstapt gemaakt naar Pearle Transcom Racing en heb ik gereden in de ProCup 600 klasse van de OW Cup. In 2017 zal ik in de kleuren van Pearle Gebben Racing uit gaan komen in de nieuwe Yamaha R3 Cup. Ik kan niet wachten om op de nieuwe Yamaha R3 te mogen stappen, ik kijk dan ook heel erg uit naar de eerste testen op het Spaanse Motorland Aragon en het bekende Ricardo Tormo circuit in Valencia. Daarnaast ben ik bijzonder blij om opnieuw deel uit te maken van Pearle Gebben Racing, laat het seizoen maar beginnen.”

 

Dennis Koopman, Yamaha R3 Cup, Heino:

“Mijn naam is Dennis Koopman, 19 jaar en woon in het Overijsselse Heino. Ik ben al een aantal jaren actief als coureur en heb in verschillende categorieën gereden. Begonnen in de Molenaar NSF100 Cup, vervolgens via de Moriwaki 250 Junior Cup naar de GAMMA R125 Cup – waar ik na de nodige podiumplaatsen als tweede wist te eindigen in het kampioenschap – heb ik afgelopen seizoen een aantal races gereden op een Moto3 machine waar ik ook een aantal keren na afloop van een wedstrijd mee mocht naar het podium. Ik ben echt superblij dat ik de kans krijg om dit seizoen voor Pearl Gebben Racing uit te komen in de nieuwe Yamaha R3 Cup. Ik wil het team, en ook mijn persoonlijke sponsoren, bedanken voor het vertrouwen want zonder hun zou dit voor mij niet mogelijk zijn. De nieuwe Yamaha R3 Cup biedt jonge talenten veel mogelijkheden door te stromen naar een hoger niveau, en dat is dan ook zeker mijn bedoeling!”

 

Meer informatie over Pearl Gebben Racing: www.raceteamdrenthe.nl