Van Sikkelerus wint laatste race, Bouwmeester NK SuperCup 600 kampioen (video)

362
Jaimie van Sikkelerus na zijn winst op het podium met Thijs Peeters en Jorn Hamberg | foto© Racesport.nl

Jaimie van Sikkelerus is zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen winnaar geworden van de laatste NK SuperCup 600 race van het seizoen. De Start Racing coureur kwam na tien ronden als winnaar over de finish voor Jorn Hamberg en Thijs Peeters. Coen Bouwmeester had aan de vierde plaats voldoende om na afloop gekroond te worden tot de nieuwe NK SuperCup kampioen.

Voor de start van de laatste wedstrijd maakten Coen Bouwmeester en Ricardo Brink nog kans op de titel waarbij Bouwmeester met 15.500 punten de beste kansen had tegenover Brink met 14.400.

In de beginfase van de wedstrijd was het Jaimie van Sikkelerus die de leiding in handen had voor Thijs Peeters, Ricardo Brink, Coen Bouwmeester en Jorn Hamberg.

Van Sikkelerus, in de eerste wedstrijd tweede, wist zijn leidende positie te versterken door na vijf ronden een gaatje te slaan op Peters die op zijn beurt weer een kleine voorsprong had weten te neme op de derde plaats rijdende Brink terwijl Brink’s naaste en enige belager in de strijd voor de titel terug was gevallen naar de vijfde plaats.

Van Sikkelerus wist zijn leidende posities vast te houden terwijl Hamberg de tweede plaats in handen kreeg voor Peeters, Bouwmeester en Brink.

Na tien ronden was het dan ook Van Sikkelerus die als winnaar werd afgevlagd voor Hamberg, Peeters en Bouwmeester die op de finishlijn nipt te kort kwam voor de laatste podiumplaats.

Brink werd vijfde gevolgd op de zesde plaats door de dit weekend in de OW Cup op een 600cc machine debuterende Vasco van der Valk, Joey Louwes en Joey Wienen.

Danny van der Sluis moest zijn laatste wedstrijd als NK SuperCup 600 kampioen genoegen nemen met de tiende plaats.

Bouwmeester kampioen
Door zijn vierde plaats en de vijfde plaats van Brink ging de titel naar Bouwmeester met 17.100 punten. De als vijfde gefinishte Brink, die als leider in de tussenstand aan de finale dag begon, werd in de eindstand tweede met 15.500 punten terwijl de winnaar van de afsluitende race Van Sikkelerus derde werd in de eindstand met 14.200 punten.