Bertus Folkertsma is afgelopen zondag bij een Supermoto race demo tijdens de Racing Expo in Leeuwarden zwaar ten val gekomen. De OW Cup coureur uit Assen liep bij de crash o.a. acht gebroken ribben, een klaplong, een gekneusde long en een hersenschudding op.

Afgelopen weekend stond voor Bertus Folkertsma in het teken van de Racing Expo in Leeuwarden, waarbij ook deelname aan een supermoto race demo op het programma stond. Na een aantal goede heats te hebben gereden was het doel om er in de finale heat nog eenmaal vol voor te gaan. Dat pakte echter anders uit, want na de start ging het in de derde bocht al mis en klapte de in Assen woonachtige Fries hard tegen het asfalt. Het resultaat; acht gebroken ribben, een klaplong, gekneusde long en een hersenschudding.

Folkertsma, die enige tijd buiten bewustzijn was, werd na de crash overgebracht naar het ziekenhuis van de Friese hoofdstad waar hij de afgelopen 24 uur op de intensive care heeft doorgebracht. Inmiddels heeft de OW Cup coureur de intensive care mogen verlaten en maakt hij het naar omstandigheden goed.

De verwachting is dat volledig herstel ongeveer zes weken zal duren.