Federico Caricasulo vertrekt vanaf pole position in de World Supersport op Donington Park. De coureurs moesten in korte tijd hun tijd op de klokken brengen, omdat het na zeven minuten al begon te regenen. Rob Hartog was met een zestiende tijd de snelste Nederlander.

Bij de start van de Superpole voor de World Supersport klasse was de baan zo goed als droog. Er werd wel weer regen voorspeld en daarom was het ook belangrijk om gelijk een tijd te zetten. Het was dan ook druk bij de uitgang de pitstraat, zoals in onderstaand filmpje te zien is.

De voorspelde regen kwam ook na zo’n zeven minuten. Op dat moment hadden de rijders zo’n drie ronden kunnen rijden. Federico Caricasulo had de snelste tijd op de klokken gebracht met een 1’31.092. Het begon serieus te regenen, dus de tijd van de Italiaan bleef dan ook staan waardoor hij zondag vanaf pole position mag vertrekken in Donington. Lucas Mahias en Raffaele de Rosa hadden de tweede en derde tijd genoteerd. Jules Cluzel, wildcardrijder Brad Jones en Ayrton Badovini vertrekken zondag vanaf de tweede startrij. De verliezer was Randy Krummenacher die slechts tot een elfde tijd kwam.

Rob Hartog was de snelste Nederlander. De coureur van Taem Hartog – Against Cancer klokte een zestiende tijd, waardoor hij vanaf de zesde startrij aan de race mag beginnen. Glenn van Straalen kwam tot een twintigste tijd. Jaimie van SIkkelerus kampte het hele weekend al met technische problemen en kwam in de kwalificatie ook niet verder dan een vijfentwintigste tijd. In de slotfase waren er nog wel enkele rijders die op een natte baan naar buiten gingen waaronder Van Sikkelerus en Van Straalen, maar het was uiteraard niet meer mogelijk om in deze omstandigheden hun tijd te verbeteren.

Handige links Prosecco DOC UK Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App