De MotoGP paddock op de Red Bull Ring werd vrijdagmiddag opgeschrikt door een explosie  in één van de MotoE tenten. De explosie en de kort daaropvolgende brand werd veroorzaakt door een geëxplodeerd laadstation.

Tijdens het vierde MotoE-evenement van dit jaar (test in Jerez, test in Valencia, de eerste race op de Sachsenring) in het bijprogramma van de Oostenrijkse Grand Prix in Spielberg brak voor de tweede keer dit seizoen een brand uit in de MotoE paddock. Om 15.30 uur was er van een afstand een rookwolk zichtbaar. De brandweermannen Carlos Ezpeleta en Manel Arroyo van Dorna haastten zich naar de MotoE-machines om direct poolshoogte te nemen.

Wat was er gebeurd? Eén van de tien oplaadstations – notabene uitgerust met dieselgeneratoren van titelsponsor Enel X was geëxplodeerd, de brokstukken vlogen door het gebied, maar de brand was gelukkig in een flits gedoofd. De resten van het laadstation werden vervolgens snel, naar zeggen van de betrokkenen voor de veiligheid, opgeslagen in een nabij geplaatste vuurvaste container.

motoe-paddock

Explosie in MotoE paddock – Red Bull Ring | foto© Fitti Weisse

Maar de teammanagers van o.a. Honda, Yamaha, Suzuki, Ducati, KTM en Aprilia hebben genoeg van deze vervelende en gevaarlijk MotoE escapades in de paddock. Ook Dorna-baas Carmelo Ezpeleta heeft inmiddels ernstige twijfels of hij met Enel wel de juiste energiepartner heeft gekozen en zich omtrent dit nieuwe project binnen het MotoGP wereldkampioenschap wel met de juiste mensen heeft omringd.

Inmiddels heeft Dorna via een officieel statement melding gemaakt van het incident:

Official statement Dorna:

An investigation is currently underway to determine the reasons behind the fire that broke out today at the Red Bull Ring in Austria, where the second round of the FIM Enel MotoE World Cup is currently taking place. The incident involved bike #66 of Niki Tuuli and happened during the charging process of the motorcycle. The fire was immediately extinguished by the fire department and the action was performed in complete safety. MotoE action will continue as scheduled.

Of de MotoE World Cup in deze vorm een toekomst heeft, zal in de komende dagen onderwerp van een verhitte discussies zijn. Tot nu toe is er gelukkig alleen schade aan eigendommen geweest, maar het wachten is op het moment dat er de eerste gewonden zijn. Maar zoals in het statement te lezen is wordt er dit weekend op de Red Bull Ring gewoon gereden en het verdere programma afgewerkt volgens het gebruikelijke schema.

Met dank aan: Günther Wiesinger – Speedweek.de

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App