Mattia Pasini zal ook de komende races als coureur actief zijn in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Italiaan zal de komende wedstrijden namelijk als invaller optreden van de geblesseerde Khairul Idham Pawi binnen Petronas Sprinta Racing.

Hij wist dit seizoen geen vaste plaats te vinden als coureur in de Moto2 klasse, maar sinds zijn vierde plaats in Austin als invaller voor de geblesseerde Augusto Fernandez is Mattia Pasini ineens weer volop in de picture.

Zo kwam hij afgelopen weekend in Jerez in actie als invaller van de geblesseerde Jake Dixon binnen het Sama Qatar Ángel Nieto Team. Dit optreden op de voor Pasini nieuwe KTM machine werd geen succes, zo wist hij zich slechts als vierentwintigste te klasseren voor de race terwijl hij zondag in de verkorte race al na een paar ronden ten val kwam.

Het mindere optreden van Pasini in Jerez was voor Petronas Sprinta Racing teamdirecteur Johan Stigefelt geen reden om contact op te nemen met de Moto2 veteraan nadat Khairul Idham Pawi tijdens de vrije trainingen in Jerez een vervelende blessure (o.a. gecompliceerde- en open vingerbreuk) opliep en naar verwachting zes tot acht weken uitgeschakeld zal zijn. Vanaf Le Mans zal de Italiaan dan ook de Moto2 machine bemannen van het Maleisische Moto2 team.

Mattia Pasini
De drieëndertigjarige Pasini heeft een schat aan ervaring in het wereldkampioenschap. Sinds zijn debuut in 2004 nam hij deel aan vier verschillende klassen – 125 cc, 250 cc, Moto2 en MotoGP – met in totaal twaalf overwinningen, 19 pole positions en nog eens 18 podiumplaatsen tijdens de 228 Grands Prix races die hij heeft betwist.

Alvorens Pasini in Le Mans aan zijn eerste Grand Prix weekend in dienst van Petronas Sprinta Racing zal beginnen zal hij dinsdag (vandaag) al zijn eerste km’s maken op de machine van het Maleisische team tijdens een officiële Moto2-test.

Mattia Pasini: “Het is nooit gemakkelijk om een geblesseerde coureur te vervangen, maar ik ben erg blij met deze kans, want dit is een team welke ik al enige tijd volg. Ik ben er trots op dat ik een aantal wedstrijden deel uitmaak van dit project en ik zal mijn best doen om de resultaten te behalen die dit team verdient. We moeten hard werken, maar als er een team is waarin je goed kunt werken, dan is het wel deze. Ik kan niet wachten om dinsdag met de test in Jerez aan de slag te gaan, zodat ik goed in vorm zal zijn voor Le Mans. De Kalex is een motor die ik heel goed ken en in Austin – ik heb er nauwelijks mee getest – stond ik bijna op het podium. Ik ken het team en de mensen met wie ik zal samenwerken een beetje en dit is een ander positief punt. Het potentieel is zeer hoog, maar we moeten vanaf nul beginnen en alles op alles zetten. Ik wil Petronas Sprinta Racing, Razlan Razali en Johan Stigefelt bedanken voor deze kans.”

Saillant detail is dat Pasini de afgelopen wintermaanden lange tijd in verband werd gebracht met en hoog op het verlanglijstje stond van Petronas Sprinta Racing als tweede coureur naast Pawi. Helaas kreeg het team slechts één start toegewezen waardoor deze deal destijds niet doorging.

 

Handige links Red Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App