Mattia Pasini was zaterdagochtend tijdens de derde vrije training voor de Moto2 klasse op de Red Bull Ring in Oostenrijk het snelst voor Alex Márquez en Enea Bastianini. Het was een ongekend competitieve sessie waarbij de eerste 26 coureurs binnen één seconde geklasseerd stonden. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde de 21e tijd.

De derde en laatste vrije training voor de Moto2 klasse ging zaterdagochtend om 10:55 uur van start op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Een fel schijnende zon en een buitentemperatuur van zo’n 25°C zorgden voor ideale omstandigheden op het heuvelachtige en snelle circuit waardoor de coureurs optimaal gebruik konden maken van de 45 beschikbare minuten.

Dat het Red Bull KTM Ajo team nog niet helemaal uit is over hun materiaalkeuze bleek deze ochtend weer. Na een desastreus weekend op het Automotodrom Brno voor Brad Binder met het gloednieuwe chassis en kuipwerk, waar toen nog nooit mee gereden was, was de Zuid-Afrikaan gisteren teruggekeerd naar het oude chassis. Wel reed hij toen met de nieuwe kuip, echter was deze nu naar de kant van teamgenoot Jorge Martin overgebracht en reed Binder nu weer met zijn ‘oude’ machine. Maandag en dinsdag zullen veel Moto2 teams achterblijven om te testen waardoor KTM dan uitgebreid de tijd kan nemen om de nieuwe machine te testen en een setting te vinden, zonder de druk van een thuis Grand Prix.

Halverwege de sessie had leider in het kampioenschap Alex Márquez de snelste rondetijd in handen voor Marcel Schrötter en Sam Lowes, Ook Iker Lecuona, Andrea Locatelli en Mattia Pasini meldden zich vooraan, Nederlander Bo Bendsneyder kon vooralsnog de top twintig niet binnendringen.

Een crash was er voor Marco Bezzecchi ter hoogte van bocht 9, de Italiaan liet vervolgens in de pitbox aan zijn crew-chief weten dat hij veel last had van chatter en met geen mogelijkheid de voorkant van de KTM in bedwang kon houden: exact het probleem dat KTM dit seizoen teistert waardoor de resultaten vooralsnog teleurstellend zijn.

Net als in de MotoGP klasse gingen de coureurs er in de slotfase nog eens goed voor zitten om een plaats in de top veertien te bemachtigen wat rechtstreekse deelname aan Qualifying 2 oplevert. Het was de teruggekeerde veteraan Mattia Pasini die met een 1’28.811 ruim een tiende sneller was dan Alex Márquez en Enea Bastianini in de top drie. Xavi Vierge kwam naar de vierde tijd voor Tom Lüthi en Marcel Schrötter met daarachter Jorge Martin, Augusto Fernández, Tetsuta Nagashima, Lorenzo Baldassarri, Remy Gardner, Somkiat Chantra, Brad Binder en Luca Marini in de top veertien. Nederlander Bo Bendsneyder sloot de sessie af als 21e, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal klokte de 24e tijd. De Rotterdammer kampte met een klein technisch probleem op het moment dat het moest gebeuren waardoor er voor vanmiddag nog een verbetering in zit.

Dat het wederom ongekend competitief was in de Moto2 klasse bleek wel weer aan de tijdlijsten. De eerste twintig coureurs waren minder dan 0,6 seconde van elkaar verwijderd en de eerste 26 coureurs stonden binnen één seconde geklasseerd.

De kwalificatie voor de Moto2 klasse op de Red Bull Ring gaat vanmiddag om 15:10 uur van start.

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App