Pata Yamaha Ten Kate Racing presenteert plannen voor 2024 met Stefano Manzi en Glenn van Straalen

4933
V.l.n.r. Stefano Manzi, Ronald ten Kate, Kervin Bos en Glenn van Straalen | © Randy van Maasdijk

Op donderdag 14 december heeft Pata Yamaha Ten Kate Racing de plannen voor 2024 gepresenteerd. Het meest succesvolle World Supersport team in de geschiedenis van het kampioenschap hield op het hoofdkantoor in Nieuwleusen een bijeenkomst in het bijzijn van een groot aantal geïnteresseerde media en partners van het team. Door rijders Stefano Manzi en Glenn van Straalen werd ook de nieuwe kleurstelling voor het seizoen 2024 onthuld.

Vanwege een nog hechter partnerschap met Italiaanse snackfabrikant Pata en Japanse motorenfabrikant Yamaha heet het meest succesvolle World Supersport team nu Pata Yamaha Ten Kate Racing. Al eerder werd de rijdersbezetting voor 2024 bekendgemaakt met de Italiaanse vicewereldkampioen Stefano Manzi en de talentvolle Nederlander Glenn van Straalen die in 2024 de Yamaha YZF-R6 machines van het Nederlandse team zullen bemannen.

Manzi heeft in 2023 al laten zien waartoe hij in staat is met zeventien podiumfinishes waarvan vier overwinningen. Met de continuïteit van de al succesvol gebleken samenwerking tussen de Italiaan en Pata Yamaha Ten Kate Racing zal de doelstelling voor 2024 zijn om de wereldtitel weer naar Nieuwleusen te halen.

Van Straalen heeft in de afgelopen seizoenen bewezen dat hij zich kan meten met de sterkste coureurs in het World Supersport kampioenschap vanwege meerdere podiumfinishes. De Nederlander laat een langgekoesterde wens van het team in vervulling gaan door Pata Yamaha Ten Kate Racing op het wereldtoneel te vertegenwoordigen.

Stefano Manzi: “Allereerst ben ik erg blij dat ik hier in december ben voor de teampresentatie want vorig jaar zat ik op dit tijdstip nog thuis zonder plannen voor het volgende seizoen. In 2023 werden we tweede in het World Supersport-kampioenschap en we mogen best tevreden zijn met het seizoen dat we hebben gedraaid, ook al hebben we het kampioenschap niet gewonnen. Volgend jaar werk ik met hetzelfde team en mijn doel is om te blijven werken zoals we dit jaar hebben gedaan, hard werken maar ook genieten van de tijd op het circuit. Omdat we met dezelfde groep mensen blijven denk ik dat we vanaf de eerste test dichter bij elkaar kunnen komen. Samen met iedereen van Pata Yamaha Ten Kate Racing zal ik mijn uiterste best doen om te vechten voor het wereldkampioenschap.”

Glenn van Straalen: “Ik ben heel blij en trots om in 2024 met Pata Yamaha Ten Kate Racing uit te komen in het World Supersport kampioenschap. Eind januari gaan we voor het eerst testen en ik ben benieuwd hoe snel we het juiste gevoel met de machine en met elkaar kunnen vinden. Ik heb er vertrouwen in dat ik op de juiste voet verder kan gaan zoals ik dat in de afgelopen seizoenen al heb laten zien. Met de ervaring van iedereen bij Ten Kate ben ik ervan overtuigd dat er dan mooie resultaten behaald kunnen worden. Het is het meest succesvolle team in de World Supersport en het toonaangevende Nederlandse team in de World Superbike paddock. Ik ben heel veel mensen dankbaar dat ik aankomend jaar met dit team aan de start kan staan en ik kan niet wachten om te beginnen met de eerste tests.”

Kervin Bos – Ten Kate Racing teammanager: “Het is 14 december 2023 en we houden al onze teampresentatie voor het seizoen 2024. Dat is een signaal voor onze plannen van komend jaar. We hebben al vroeg twee rijders kunnen vastleggen en kunnen daardoor al vroegtijdig onze plannen wereldkundig maken, dat is pure winst wat betreft de voorbereiding voor het komende seizoen. We hebben een groot aantal nieuwe Nederlandse sponsoren mogen verwelkomen waardoor we deze stap hebben kunnen maken.

We zijn enorm trots dat we Stefano hebben kunnen behouden voor een tweede jaar. Met de ervaring die we hebben opgedaan van het ingaan van een tweede seizoen met dezelfde rijder leert ons dat we daar de vruchten van kunnen plukken. Ik verwacht dat we geweldige dingen van Stefano gaan zien in 2024 nadat hij afgelopen seizoen al tot de beste coureurs in de World Supersport klasse behoorde.

Daarnaast hebben we een langgekoesterde wens waar kunnen maken met het tekenen van Glenn van Straalen. De combinatie van een Nederlandse rijder bij een Nederlands team is iets wat we al lange tijd wilden, in het verleden hebben we dat gehad met Michael van der Mark. We hopen hetzelfde pad te kunnen bewandelen met Glenn. We denken allemaal dat Glenn dezelfde potentie heeft als Stefano en dat moeten we nu stap voor stap eruit laten komen.

De samenstelling van het team verandert niet en dat is denk ik ook onze kracht. Doordat onze GYTR Pro Shop in de laatste drie jaren ontzettend is gegroeid worden de banden tussen Yamaha Motor Europe en Ten Kate alleen maar sterker, daar zijn we enorm trots op. Door die versterkte relatie zien we Pata komend seizoen als titelsponsor op onze kuip, een bedrijf dat in het verleden ook al titelsponsor van Ten Kate Racing is geweest. We zijn er heel trots op dat we als Yamaha-raceteam actief zijn maar ook dat we met onze GYTR Pro Shop één van de grote partners van Yamaha zijn in Europa. We hebben een aantal mooie plannen voor de raceweekenden in Assen en Misano maar allereerst gaan we genieten van deze eerste samenkomst met alle partners van het team.”Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’