Josh Brookes en Christian Iddon zijn de twee coureurs die komend seizoen uit zullen komen voor het PBM Ducati Team in het 2020 Bennetts British Superbike Championship. Brookes blijft hiermee het team trouw terwijl nieuwkomer Iddon de plaats in zal nemen van de naar het FIM Superbike World Championship overgestapte Scott Redding.

Paul Bird Motorsport kende een meer dan geslaagd seizoen in het Bennetts British Superbike Championship. Scott Redding en Josh Brookes wonnen diverse races en werden 1 en 2 in de eindstand van het kampioenschap. Het succes had echter ook een keerzijde, Ducati kaapte namelijk Redding weg om hem komend seizoen op een fabrieks Ducati van start te laten gaan in het FIM Superbike World Championship – Redding neemt de plaats in van de naar Honda overgestapte Alvaro Bautista. Naast het vertrek van Redding nam ook verzekeringmaatschappij Be Wiser afscheid van het team als titelsponsor.

Ondanks dit alles zat teambaas Paul Bird niet bij de pakken neer en heeft de flamboyante Brit zijn team voor komend seizoen alweer rond. Zo heeft men middels een officieel persbericht bekend gemaakt dat Brookes ook in 2020 voor het team uit zal blijven komen en heeft men in Christian Iddon een passende vervanger gevonden voor de vertrokken Redding. Een nieuwe titelsponsor is er nog niet gevonden, voorlopig zal het team dan ook door het leven gaan als PBM Ducati Team.

Josh Brookes: “Ik ben erg blij dat ik weer een kans op succes krijg met het PBM-team. We waren er dit jaar al zo dichtbij, iets dat me nog meer motivatie geeft om terug te komen. Ik heb nu een jaar ervaring op deze motor waardoor ik nog beter voorbereid ben op mijn taak en mijn ideeën over hoe ik het pakket kan verbeteren zijn nu al in volle gang. Voor Christian is het denk ik een geweldige kans om bij het team te komen. Als rivaal herken ik zijn potentieel en ik geloof dat het team alles kan leveren wat nodig is om hem naar voren te brengen en een kampioenschapskandidaat te laten zijn.”

Christian Iddon: “Dit is een droomkans voor mij waarvoor ik Paul en het PBM-team niet genoeg kan bedanken, en ik ben van plan deze kans met beide handen aan te grijpen. Ik weet dat dit een felbegeerd zitje is met zo’n goed team en fiets, dus ik ben van plan er het beste van te maken. Ik heb in de loop der jaren ongelooflijk hard gewerkt, maar nooit echt het geluk aan mijn zijde gehad. Met de 100% focus zoals ik altijd heb gehad, hoop ik hun vertrouwen terug te verdienen. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan en ik kijk nu al uit naar de uitdagingen die me staan te wachten.”

Beide rijders krijgen in 2020 de beschikking over een gloednieuwe PBM Ducati V4 R’s met fabrieksondersteuning.

Het 2020 Bennetts British Superbike Championship gaat van start in het weekend van 10-12 april op het circuit van Silverstone.