Pech en Podium team Edwin Ott Motoren

396
onk-supercup-1000
ONK SuperCup 1000 podium Assen | foto© Kees Siroo

Team Edwin Ott motoren heeft de ONK wedstrijden op het circuit van Assen afgelopen zaterdag 8 juni met één podium plaats afgesloten. Máár daarvoor veel pech ondervonden, dit door knots gekke weersomstandigheden, valpartijen en motorpech.

Storm en regen
Vrijdag 7 juni kon het team trainen op het circuit, dit ging redelijk goed tot het blok van de R1 van Cliff Kloots het begaf, snel werd de reserve motor van Cliff klaargemaakt zodat hij daar nog mee kon trainen. Nick Vlaar en Selwin Hamden trainden op de R6’en van Edwin Ott motoren, de motor van Nick had wat temperatuur problemen, dit werd opgelost met een andere thermostaat. Selwin had de pech om in de Strubben bocht onderuit te gaan over een onderdeel die op de baan lag.

Of dit nu kwam omdat het zo hard waaiden is de vraag maar er lág wat en Selwin kon dit niet ontwijken. Motor lichte schade, Selwin een dikke kuit doordat hij de motor opving met zijn been.

Van de schrik bekomen, onder de warme douche en ijs op het been. Morgen zien we verder.

Zaterdag dag van de wedstrijden, deze dag verliep zonodig met nog meer wind en plaatselijk een bui. Waardoor het steeds nat was op de baan, maar door de harde wind er ook weer zó een droog spoor ontstond. Na de eerste training van Nick en Selwin kon Nick zich al naar de pole positie trainen, alleen de motor werd toch weer warm. Doordat Selwin nog last had van zijn blessure werd besloten dat Nick verder ging op de R6 van Selwin. Na wat sleutelwerk (kuip en vering overzetten) kon Nick de tweede training rijden, het was inmiddels wat nat en de tijden werden niet verbeterd Nick had Pole!

Cliff kon op zijn reserve motor goede zaken doen hij trainde ook zeer snelle tijden op een net droge baan, ook Cliff had de Pole te pakken!

Banden poker
De wedstrijden werden beslist door de buienradar, als je goed gokte en op de droge baan met regenbanden startte, had je het goed, na 4 ronden kwam de regen.

Nick mocht van P1 starten de zon scheen, er was niet veel regen verwacht dus op droogweer banden starten. Fout dus. Nick lag de eerste ronden op kop met in zijn kielzog Jeroen Hilster, het werd een gekke wedstrijd er kwamen na een aantal ronde regendruppels op het vizier dus Nick liet Jeroen voorgaan, maar een grote hoos regen maakte met een highsider een eind aan de wedstrijd van Nick. Er gingen in deze wedstrijd meerdere coureurs onderuit, er kwamen slechts 11 coureurs over de finish. Nick staat nog steeds wel op 1 in het kampioenschap.

De wedstrijd van Cliff was als laatste in de middag, de wind was iets minder en de zon scheen, de bui kwam pas na de wedstrijd. Cliff ging van Pole weg en lag gelijk op kop, hij kon dit een aantal ronde volhouden met Danny van der Sluis achter hem op twee seconde. In de haarbocht ging Cliff twee keer wat wijd door de wind en zo kon Danny dichterbij Cliff komen in de laatste ronde had Danny Cliff te pakken, en kwamen ze samen over de finish, de geconcentreerde coureurs zagen de vlag niet en streden zo nog een extra rondje. Danny pakte P1 Cliff mocht op P2 het podium bestijgen. Deze twee coureurs hadden een zeer mooie strijd samen met respect voor elkaar, dit was mooi om te zien. Cliff staat in het kampioenschap op een paar punten achter Danny. We gaan het zien in Dijon voor de volgende twee wedstrijden op 26 en 27 Juli.

R3 Cup
Luuk de Ruiter heeft nu vier wedstrijden in de Yamaha R3 cup gereden, de eerste twee in Assen op 1 en 2 Juni, daarna afgelopen weekend toen het team in Assen zat, reed Luuk in Oschersleben.

De eerste wedstrijden moest Luuk erg wennen aan de FIM regels, maar wist er toch een paar mooie wedstrijden van te maken. Hij kwam in de eerste wedstrijd wat in het gedrang maar aan het einde kon hij een mooi gevecht houden om P12 wat hij door de harde wind verloor hij werd 13e de tweede wedstrijd kon hij in gevecht met vier andere rijders waar hij tweede lag in het groepje dit werd voortijdig afgesloten door een rode vlag, jammer, het was een leerzaam en heel warm zonnig weekend.

Donderdag 6 juni mocht Luuk voor het eerst de vrije training in Ochersleben rijden, na 3 ronde begon het ook hier te regenen, wat natuurlijk lastig is op een nieuw circuit. Vrijdag 7 juni de kwalificatie trainingen, Luuk maakte behoorlijk wat stappen in de snelheid maar reed veel alleen op de baan wat niet bevorderlijk is, het gaat beter met een sleepje, Luuk sloot de kwalificatie af met een P11 in de R3cup. Zaterdag 8 juni wederom een kwalificatie training waar het weer (regen) roet in het eten gooide de tijden werden niet verbeterd. P11 dus

Race 1 na een goede start had Luuk helaas geen aansluiting en reed bijna de hele wedstrijd alleen en finishte op P11.

Race 2 wederom een goede start en nu kon hij de aansluiting behouden en met de twee coureurs voor hem in gevecht om de negende positie, helaas, Luuk maakte een schakelfout waardoor het gat te groot werd, hij kon dit in de laatste twee ronde niet meer goed maken. Luuk eindigde wederom op P11. Het was weer een zeer leerzaam weekend voor Luuk. De volgende wedstrijd voor Luuk in de R3cup is op 19-21 juli wederom in Oschersleben.