Pedro Acosta dicht bij een nieuwe tweejarige KTM deal

4159
pedro-acosta
Pedro Acosta | foto© Red Bull Content Pool

Pedro Acosta heeft zich tijdens zijn eerste vier Grand Prix weekenden als MotoGP coureur flink in de kijker gereden. De 19-jarige Spanjaard heeft aan belangstelling van teams en fabrikanten dan ook niet te klagen, dat is zijn huidige werkgever KTM dan ook niet ontgaan. Er is de Oostenrijkers dan ook veel aangelegen om de MotoGP debutant voor de toekomst aan zich te binden en dat lijkt te gaan lukken, een contractverlenging is aanstaande.

Pedro Acosta is tot nu toe de grote verrassing van 2024 en iedereen is er zeker van dat hij een grote toekomst voor zich heeft als MotoGP coureur. De insiders hebben nooit getwijfeld aan het talent van de 2023 Moto2 wereldkampioen maar dat hij zich meteen zo zou laten gelden binnen de koningsklasse mag toch wel als een verrassing worden gezien. Niet alleen op de baan en tijdens het rijden valt de 19-jarige Spanjaard op maar ook zijn karakter en volwassenheid hoe hij te werk gaat als debutant in de MotoGP klasse is best wel bijzonder te noemen. Kortom, KTM heeft met Acosta een pareltje in handen.Superlatieven komen tekort, er zijn zelfs mensen die ervan uitgaan dat het een kwestie van tijd is alvorens we de coureur uit Murcia binnenkort zijn eerste MotoGP zege gaat behalen en zichzelf tot de kanshebbers voor de wereldtitel mag rekenen. Acosta zelf houdt zich hier nog niet mee bezig, legt zichzelf geen enkele druk, bekijkt het van race tot race en heeft maar één ding voor ogen in zijn debuut jaar; ervaring opdoen en zoveel als mogelijk leren. Het maakt hem tot een bijzonder talent en persoonlijkheid.

Ondanks dat er nog maar slechts vier van het eenentwintig Grand Prix weekenden tellende seizoen zijn verreden heeft Acosta al vele aanbiedingen op zak en hengelen veel teams en fabrikanten naar zijn diensten. Maar de Spanjaard staat heel dichtbij KTM en gelooft sterk in het MotoGP project van zijn Oostenrijkse werkgever. Zijn huidige contract loopt eind van 2024 af en bevat een optie voor automatische verlenging met clausules in het voordeel van beide partijen. Acosta wil volgens eigen zeggen niet eens praten met andere fabrikanten en zijn persoonlijke manager onderhandelt momenteel dan ook alleen maar over een verlenging van zijn contract met Pierer Mobility, het bedrijf dat eigenaar is van o.a. KTM, GASGAS, MV Agusta en nog een aantal andere merken.

Er wordt onderhandeld over een nieuw tweejarig contract, een contract dat loopt tot aan het einde van het seizoen 2026. De partijen werken volgens eigen zeggen aan een bevredigende overeenkomst waarbij de hoofdpersoon stabiliteit, een hoger salaris en zelfs een belangrijkere status zal krijgen. Het contract zal worden afgesloten met Pierer Mobility, die vervolgens kan beslissen om hem te promoveren naar het KTM-fabrieksteam of hem nog langer bij zijn huidige Red Bull GASGAS Tech3-team te laten rijden. Maar iedereen gaat er inmiddels al vanuit dat het een kwestie van tijd is alvorens we hem in de kleuren van het Red Bull KTM MotoGP Factory Team zullen zien acteren ten koste van Jack Miller.

De verwachting is dat er de komende weken witte rook zal komen zodat Acosta zich de rest van het seizoen in alle rust, en zonder na te hoeven te denken over contractuele kwesties, kan concentreren op het behalen van nog meer aansprekende resultaten in zijn tot nu toe al indrukwekkende debuutseizoen in de koningsklasse.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.