Pedro Acosta in 2021 met PrüstelGP in MotoGP wereldkampioenschap

105
pedro-acosta
Pedro Acosta | foto© Red Bull Content Pool

Pedro Acosta, de huidige leider in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en de nummer twee in de tussenstand van het FIM Moto3 Junior World Championship, gaat in 2021 de overstap maken naar de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De jonge Spanjaard gaat uitkomen voor Prüstel GP, het Duitse team waar hij de opvolger wordt van de Belg Barry Baltus die na dit seizoen het team gaat verlaten.

Het Duitse PrüstelGP, gehuisvest op de Sachsenring, heeft voor het seizoen 2021 Pedro Acosta aangetrokken als coureur voor haar Moto3 team. Naast de komst van Acosta zal het team tevens een samenwerking aangaan met het Spaanse Fundacion 77 Andreas Perez.

De stichting ter nagedachtenis aan de jonge Spaanse coureur Andreas Perez, wordt voor 2021 een nieuwe partner van PrüstelGP.

Pedro Acosta: “Ik ben erg blij om komend seizoen mijn debuut te mogen maken in het wereldkampioenschap met PrüstelGP. Ik weet dat het een goed team is en ik weet zeker dat we goed samen kunnen werken. Ik wil Florian, Jordi en iedereen die dit mogelijk maakt bedanken. Maar nu zal ik me de komende tijd eerst volledig concentreren op de wedstrijden die voor dit seizoen, om me daarna zo goed als mogelijk voor te gaan bereiden op dit nieuwe avontuur!”

Pedro Acosta
Pedro Acosta werd geboren in 2004 in Murcia, Spanje. Acosta is momenteel bezig aan zijn tweede jaar in Red Bull MotoGP Rookies Cup waar hij momenteel de leider is in de tussenstand van het kampioenschap. Dit nadat Acosta vier overwinningen wist te scoren in de vier tot nu toe verreden wedstrijden. Het zestienjarige talent is ook één van de hoofdrolspelers in de Moto3 klasse van het FIM CEV Repsol. Op dit moment bezet de jonge Spanjaard de tweede plaats in het kampioenschap en heeft hij in alle verreden races tot nu toe meegedaan aan de overwinning.

De teamgenoot van Acosta wordt de Zwitser Jason Dupasquier, die na dit seizoen nog een jaar bij PrüstelGP zal blijven rijden. Het Duitse team en het management van Barry Baltus hebben besloten om eind 2020 hun samenwerking te beëindigen en ieder hun eigen weg te gaan.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App