Pedro Acosta neemt volledige Tech3 crew in 2025 mee naar KTM

5703
Pedro Acosta met zijn team na het eindigen op het podium in de Sprint race - Autodromo Internazionale del Mugello | © Polarity Photo

Pedro Acosta zal in 2025 uit gaan komen in de oranje kleuren van het Red Bull KTM Factory Racing Team. De jonge Spanjaard is echter niet de enige die de overstap maakt van Red Bull GASGAS Tech3 Factory Racing naar het officiële KTM-fabrieksteam, zijn huidige crew zal hem namelijk volgen.

Pedro Acosta is dit seizoen zonder twijfel één van de smaakmakers in de MotoGP klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Spanjaard wist tijdens de eerste acht Grand Prix weekenden als MotoGP coureur menigeen te verrassen en wist al diverse podiumklasseringen te scoren. Zij sterke optredens leverde hem inmiddels voor 2025 al een zitje op in het Red Bull KTM Factory Racing team.Deze sterke optredens heeft de regerend Moto2 wereldkampioen volgens eigen zeggen mede te danken aan zijn ervaren crew binnen het Franse team. Acosta heeft de ervaren crewchief Paul Trevathan aan zijn zijde. Trevathan werkte voor de komst van Acosta samen met Pol Espargaró, de inmiddels gestopte Spanjaard waarmee de van oorsprong uit Nieuw-Zeeland afkomstige crewchief aan het einde van het seizoen 2022 de overstap maakte van het KTM-fabrieksteam naar Tech3 Racing.

Nu lijkt Trevathan, samen met de overige crewleden, de omgekeerde weg te gaan volgen om in 2025 Acosta trouw te blijven tijdens zijn debuutseizoen in het oranje, dit valt op te merken uit de woorden van het 20-jarige MotoGP talent.

Pedro Acosta: “Het is waar dat ik nu ook al een fabrieksmotor heb, fabrieksjongens en een KTM-fabriekscrew. Er is geen reden om dit [Tech3 Racing] team te verlaten, maar er is ook geen reden om niet naar het officiële KTM-fabrieksteam te gaan. Uiteindelijk zijn onze jongens – zoals ik altijd zeg – oranje jongens, gekleed in rode kleding. Ik ben dan ook meer dan blij om het hele team mee te nemen en mijn ingezette lijn door te kunnen zetten. Nogmaals, ik ben super blij met deze beslissing, na de beslissing een jaar geleden dat KTM mijn merk zou worden waarmee ik naar de MotoGP zou overstappen.”

Acosta bezet na acht verreden Grand Prix weekenden met 101 WK-punten de vijfde plaats in de tussenstand van het kampioenschap. De Spanjaard zal in 2025 zo goed als zeker de teamgenoot worden van de Brad Binder en de opvolger worden van Jack Miller binnen het officiële KTM MotoGP team. De Zuid-Afrikaan heeft nog een tot aan het einde van het volgende seizoen doorlopend contract terwijl Miller één van de vele coureurs is wiens contract aan het einde van dit seizoen afloopt. Waar Miller na dit seizoen zijn carrière voort zal zetten is nog onduidelijk. De meest voor de hand liggende optie momenteel is dat de Australiër van plaats zal ruilen met Acosta en in 2025 binnen Tech3 Racing de teamgenoot wordt van Enea Bastianini, de Italiaan die na dit seizoen Ducati zal verlaten en binnenkort zal worden aangekondigd als de nieuwe aanwinst binnen de KTM MotoGP familie.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.