Pedro Acosta op pole, zevende startplaats voor Collin Veijer in Oostenrijk

16
collin-veijer
Collin Veijer | foto© Red Bull Content Pool

Pedro Acosta heeft vrijdagmiddag op de Red Bull Ring de pole voor zich opgeëist in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Collin Veijer kwalificeerde zich als zevende, Zonta van den Goorbergh als elfde.

De Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs komen dit weekend opnieuw in actie op de Oostenrijkse Red Bull Ring, dit keer in het bijprogramma van de BMW M Grand Prix of Styria. Vrijdag stonden er voor de jonge talenten twee vrije trainingen en de kwalificatie op het programma, een kwalificatie waarin de startplaatsen te verdienen waren voor de zaterdag en zondag te verrijden races.

Aan de start ook de twee jonge Nederlandse talenten Zonta van den Goorbergh en Collin Veijer. Beide heren zaten er tijdens meteen tijdens de eerste vrije training goed bij – in deze sessie ontbraken een aantal snelle mannen vanwege een door de wedstrijdleiding opgelegde schorsing van één sessie – om vervolgens de tweede vrije training af te sluiten met een elfde (Veijer) en vijftiende rondetijd (Van den Goorbergh).

Tijdens de kwalificatie leken beide heren in eerste instantie even mis te grijpen door niet in de juiste groep hun ronden te rijden. Na een slimme actie en even binnengekomen te zijn zorgde vervolgens voor de juiste flow met als gevolg dat Veijer in de slotfase naar een meer dan verdienstelijke zevende plaats op de lijst wist te komen en Van den Goorbergh er nog een elfde rondetijd uit wist te persen.

De pole voor de twee dit weekend te verrijden races ging naar de Spanjaard Pedro Acosta voor zijn landgenoten Daniel Munoz, David Munoz, Daniel Holgado en de met een Columbiaanse licentie aan de start verschijnende Spanjaard David Alonso.

De eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het weekend gaat zaterdagmiddag om 16:30 uur van start. Deze race is live te volgen via www.redbulltv.com, de Eurosport player en Racesport.nl Facebook.

Racesport.nl Liveblog
Meer details en een uitgebreider verslag van de sessies van deze eerste dag zijn te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag

 

Handige links BMW M Grand Prix of Styria 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App