Pedro Acosta wint, Collin Veijer tiende in derde RBR race van het seizoen

12
collin-veijer
Collin Veijer | foto© Red Bull Content Pool

Pedro Acosta heeft zaterdagmiddag op de Red Bull Ring ook de derde Red Bull MotoGP Rookies Cup-wedstrijd van het seizoen op zijn naam geschreven. Collin Veijer werd op de tiende plaats de best geklasseerde Nederlander. Zonta van den Goorbergh werd na een tijdstraf als twaalfde in de uitslag opgenomen.

De start van de eerste MotoGP Red Bull MotoGP Rookies Cup-wedstrijd in het bijprogramma van de BMW M Grand Prix of Styria werd zaterdagmiddag korte tijd uitgesteld vanwege het feit dat het in de sighting lap licht begon te regenen. Gelukkig bleef het bij een paar spetters, kon de race na een korte vertraging alsnog op een droog circuit verreden worden.

Zowel Zonta van den Goorbergh als ook Collin Veijer wisten zich keurig te handhaven in het competitieve startveld waarbij Collin Veijer meteen in de top tien te vinden was. Zonta van den Goorbergh wist zich echter na een iets mindere start op een geweldige manier door het veld naar voren te werken om zich na enige tijd ook in de voorste groep te melden. Uiteindelijk passeerde Van den Goorbergh als negende de finish terwijl Veijer in de slotfase een aantal plaatsen prijs moest geven en als dertiende de eindstreep passeerde.

Achteraf bleek dat Van den Goorbergh iets te veel risico’s had genomen om zijn weg naar voren te vinden. De coureur uit Breda kreeg daarbij, net als een aantal andere coureurs, een longlap penalty. Aangezien hij deze niet had uitgevoerd kreeg hij na afloop een tijdstraf van drie seconden aan zijn broek, iets dat ervoor zorgde dat hij teruggezet werd naar de twaalfde plaats in de uitslag. Aangezien ook een aantal andere coureurs voor hetzelfde vergrijp werden bestraft schoof Veijer op naar de tiende plaats op de uitslagenlijst.

Deze eerste wedstrijd van het weekend werd opnieuw gewonnen door de Spanjaard Pedro Acosta voor zijn landgenoten Daniel Holgado en David Munoz.

Zondagmiddag om 15:30 uur wordt op de Red Bull Ring de tweede race van het weekend verreden, deze is opnieuw live te volgen via www.redbulltv.com, de Eurosport player als ook via Racesport.nl Facebook.

Racesport.nl Liveblog
Meer details en een uitgebreider verslag van deze eerste race is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag

 

Handige links BMW M Grand Prix of Styria 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App