Pedro Acosta wint Moto3 race Michelin Grand Prix of Styria

1301
pedro-acosta
Pedro Acosta | foto© Red Bull Content Pool

Pedro Acosta heeft zondagochtend op een opdrogend Red Bull Ring circuit de Moto3 race van de Michelin Grand Prix of Styria op zijn naam geschreven. In een door een bandenpoker gekenmerkte race was de Red Bull KTM Ajo Moto3 coureur het snelst voor Sergio Garcia en Romano Fenati.

Voorafgaand aan de race was er de nodige hectiek op de grid. Regen, droog, regenbanden of slicks. Een aantal teams besloten in overleg met hun coureur op het laatste moment hun banden te wisselen en de gok te nemen om van start te gaan op slicks ondanks dat de wedstrijd als een WET race bestempeld werd.  Eén van deze coureurs, de op de pole staande Deniz Oncu, was echter te laat met zijn wissel met als gevolg dat hij niet van de eerste maar vanaf de laatste plaats op de grid aan de race moest beginnen.

In de beginfase was het meteen duidelijk dat de coureurs op regenbanden met afstand in het voordeel waren op de toch wel snel opdrogende baan. Maar met nog ongeveer 10 van de 23 ronden tellende race te gaan was het Darryn Binder die op slicks voor het eerst sneller was dan de mannen vooraan het veld op regenbanden. De verschillen waren inmiddels al dusdanig groot en het verschil in rondetijden in het laatste deel van de race was echter te klein om nog een rol van betekenis te kunnen spelen.

Vooraan het veld werd het een tweestrijd voor de overwinning tussen Pedro Acosta en Sergio Garcia. Het tweetal wist ver weg te rijden bij de rest van het veld en er in de laatste ronde een meer dan spannend duel van te maken. Twee bochten voor de finish moest het onderspit delven door zich niet alleen door Acosta aan de kant te laten zetten maar daarbij ook nog eens onderuit te schuiven. De winst ging hierdoor naar Acosta, maar door snel zijn machine weer op te pakken en het grote gat naar de nummer drie passeerde de GasGas coureur alsnog als tweede de finish.

Op ruim vijftien seconden van winnaar Acosta wist Romano Fenati het duel met Jaume Masia voor de derde plaats in zijn voordeel te beslissen en zo zijn tweede opeenvolgende podiumfinish te scoren. Masia werd hierdoor vierde terwijl Ayumu Sasaki in deze race de top vijf completeerde.

De zesde plaats ging naar Binder die daarmee de eerste coureur werd die voorafgaand aan de race besloot om op slicks van start te gaan.  Ryusei Yamanaka eindigde als zevende gevolg door Yuki Kuni, Maximilian Koffler en Adrian Fernandez. 

Racesport.nl Liveblog
Voor meer details van de sessies tijdens de derde en afsluitende dag van de Michelin Grand Prix of Styria verwijzen wij jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.Handige links Michelin Grand Prix of Styria:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter