Dani Pedrosa zal eerder dan verwacht zijn debuut maken als KTM MotoGP testcoureur. De Spanjaard zal namelijk al op 18 en 19 december in Jerez voor het eerst in actie komen op de MotoGP machine van de Oostenrijkse motorenfabrikant.

Dani Pedrosa nam onlangs tijdens de afsluitende Grand Prix van het seizoen in Valencia afscheid als actief MotoGP coureur. Ondanks dat vele hadden verwacht dat de Spanjaard na zijn actieve carrière in een andere rol bij Honda betrokken zou blijven binnen de sport – Pedrosa reed zijn gehele carrière bij Honda – koos hij voor KTM om aan de slag te gaan als MotoGP testcoureur.

Vanwege nog lopende contractuele verplichtingen tot aan einde van dit jaar bij Honda was Pedrosa recentelijk afwezig bij de eerste wintertesten in Valencia en Jerez en was het de bedoeling dat zijn dienstverband met de Oostenrijkers pas vanaf 1 januari 2019 in zou gaan.

Hier komt nu verandering in, KTM CEO heeft namelijk in een gesprek met het Duitse Speedweek bevestigd dat de situatie gewijzigd is nadat KTM overeenstemming heeft weten te bereiken met HRC. Pedrosa zal hierdoor nog deze maand zijn debuut te laten maken op de KTM RC16 en hoeft er niet meer gewacht worden tot de eerste officiële MotoGP test van 2019 welke van 6 t/m 8 februari gepland staat op het Sepang International Circuit.

Het KTM debuut van Pedrosa, die als MotoGP testcoureur niet gebonden is aan de verplichte winterstop, staat gepland op 18 en 19 december op het circuit van Jerez. Of deze extra test te maken heeft met de tegenvallende prestaties van Johann Zarco en Pol Espargaró tijdens de recentelijke testen in Valencia en Jerez is niet duidelijk. Volgens een woordvoerder van KTM is men erg blij met deze extra test, mede omdat er veel nieuw materiaal is dat getest dient te worden.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App