Dani Pedrosa heeft op vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de MotoGP klasse op de Twin Ring Motegi de snelste rondetijd gereden. De Spanjaard was op een opdrogende baan in de slotfase het snelst voor Scott Redding en Danilo Petrucci. De gereden tijden in FP1 werden niet geëvenaard waardoor Andrea Dovizioso de eerste dag in Japan als snelste afsluit.

Vrijdagmiddag om 14:05 uur lokale tijd, 07:05 uur Nederlandse tijd ging de tweede vrije training voor de MotoGP klasse van start op de Twin Ring Motegi in Japan. In de middagpauze was er na de al wisselvallige eerste vrije training voor de Moto2 klasse wat meer regen gevallen en was de baan voorzien van een laagje water. Het regende niet meer maar de baan droogde niet snel op waardoor een groot deel van de coureurs besloot om in de beginfase het risico niet te nemen en in de pitbox te blijven. Jorge Lorenzo had tijdens FP1 al besloten om dit weekend geen risico’s te nemen en niet meer in actie te komen na een opgelopen breuk in de zware crash in Thailand.

Na zo’n twintig minuten waren slechts tien coureurs de baan op geweest en was het Johann Zarco die de snelste tijd in handen had voor Dani Pedrosa en Valentino Rossi met tijden die zo’n negen seconden langzamer waren dan die in FP1, De weersverwachtingen voor de zaterdag waren gunstig wat ervoor zorgde dat velen het vooralsnog prima vonden om toe te kijken aangezien de gereden tijden in de ochtend toch niet geëvenaard zouden worden.

De baan droogde langzaam maar zeker op en de coureurs reden gestaag hun ronden. Niet alle coureurs waren gedurende de sessie de baan op gegaan, waaronder Marc Márquez en Andrea Dovizioso, en uiteindelijk sloot Dani Pedrosa op slicks de sessie als snelste af met een 1’48.136 voor Scott Redding en Danilo Petrucci. Jack Miller kwam naar de vierde tijd met daarachter Johann Zarco, Hafizh Syahrin en Bradley Smith. Xavier Simeon, Thom Luthi en Sylvain Guintoli maakten de top tien compleet.

Doordat de tijden van FP1 niet verbeterd werden is de top tien voorafgaand aan de derde vrije training op zaterdagochtend als volgt: Doviozoso, Crutchlow, Zarco, Márquez, Viñales, Iannone, Bautista, Miller, Rossi en Aleix Espargaró.

De derde vrije training voor de MotoGP klasse gaat zaterdagochtend om 02:55 uur van start met de vierde vrije training en aansluitend de twee kwalificatiesessies om 6:30 uur.

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App