Dani Pedrosa heeft voor het eerst sinds zijn schouder operatie weer op een MotoGP-machine gereden. De KTM MotoGP testcoureur was eerder deze week aanwezig bij een tweedaagse privé-test in Mugello waar hij enkele ronden reed op de KTM RC16.

De onlangs gehouden Official MotoGP test maandag na afloop van de Spaanse Grand Prix in Jerez moest Dani Pedrosa nog aan zich voorbij laten gaan, maar eerder deze week kwam de Spanjaard voor het eerst in actie voor zijn nieuwe Oostenrijkse werkgever tijdens een tweedaagse privétest op Mugello.

KTM Factory Racing was deze week samen met Ducati, Aprilia en Yamaha afgereisd naar het circuit van Mugello voor een tweedaagse privé-test. Mika Kallio nam weliswaar het testwerk voor de Oostenrijkse motorenfabrikant voor zijn rekening maar ook Pedrosa kwam een paar keer in actie op de voor hem nieuwe KTM RC16, niet om meteen testwerk te verrichten maar met name om te kijken of zijn schouder (sleutelbeen) voldoende hersteld was na zijn pittige operatie deze winter. Naast het feit dat de Spanjaard nog niet volledig hersteld is, hij uitsluitend een paar ronden reed om zijn fysieke gesteldheid te testen waren ook de baancondities verre van ideaal tijdens deze tweedaagse test.

De eerstvolgende MotoGP-test staat op het programma op maandag 17 juni, de dag na afloop van de Grand Prix op het circuit van Catalunya. Tijdens deze test hoopt Pedrosa voldoende hersteld te zijn om voor het eerst echt in actie te komen in zijn rol als KTM MotoGP testcoureur.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App