Moto3 winnaar Joan Mir is na afloop van de race tijdens de Gran Premio Movistar de Aragón door de wedstrijdleiding bestraft voor onverantwoord en gevaarlijk rijden gedurende de laatste ronde van de wedstrijd.

De laatste ronde van de Moto3 wedstrijd was zondagmiddag een spannende aangelegenheid waarbij drie rijders streden voor de overwinning. Op het lange rechte stuk reed Joan Mir aan de leiding met vlak achter hem Fabio DiGiannantonio en Enea Bastianini.

Om een slipstream te voorkomen probeerde Mir door een aantal slingerende stuurbewegingen te DiGiannantoni en Bastianini achter zich te houden. Dit lukte de Leopard Racing coureur maar de als tweede en derde geëindigde DiGiannantonio en Bastianini maakten direct na de finish al duidelijk dat ze niet gecharmeerd waren van het gevaarlijke rijgedrag van de winnaar.

De wedstrijdleiding dacht er vervolgens net zo over en maakte een paar uur na afloop van de wedstrijd bekend dat de actie van Mir in strijd is met artikel 1.21.2 van het Grand Prix reglement van de FIM-wereldkampioenschappen waarin staat vermeld dat “coureurs op een verantwoordelijke wijze dienen te rijden, een wijze die geen gevaar oplevert voor andere concurrenten of deelnemers, noch op de baan of in de pitstraat”.

Vanwege bovengenoemde redenen, rekening houdend dat het Mir’s eerste overtreding en rekening houdend met de ernst van de ernst van de overtreding, heeft het MotoGP Stewards Panel besloten dat Mir tijdens de eerstvolgende Grand Prix zes posities op de startgrid zal worden teruggezet ten opzichte van zijn kwalificatie resultaat.

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag