Het bekende blauw/groen van Racingteam Bijsterbosch heeft afgelopen zaterdag plaats gemaakt voor de kleuren en de naam van de nieuwe hoofdsponsor: Team Dutch Comfort Houses. Het nieuwe Nederlands team rond IDM Superbike-coureur Pepijn Bijsterbosch uit Heerde, werd gepresenteerd in het Klassiek Tweewielerhuis in zijn woonplaats.

In de wintermaanden hakte Pepijn Bijsterbosch de knoop door om in 2018 met een eigen team van start te gaan in de Superbike 1000 klasse van het IDM. De prijskaartjes die hangen aan het inkopen in andere teams bleken dermate hoog, dat Bijsterbosch voor komend seizoen kiest voor het samenstellen van een eigen team met vertrouwde mensen om zich heen. Niet dat ‘ie per definitie nu een stuk goedkoper uit is, maar je kunt op deze manier wel je eigen koers varen. En met de hulp van een grote groep trouwe sponsoren is het gelukt om alles voor komend seizoen op de rit te krijgen. Met als klap op de vuurpijl het aantrekken van hoofdsponsor Dutch Comfort Houses, tevens de naamgever van het team.

Dutch Comfort Houses
Dutch Comfort Houses, gevestigd in Nieuwleusen, bouwt energiezuinige, geprefabriceerde woningen. Directeur Nico Buursema ziet veel overeenkomsten met de motorsport.

“De dynamiek en de snelheid op het racecircuit is een mooie metafoor naar de manier waarop wij bouwen. In slechts een paar weken tijd kunnen wij een woning opleveren. Net als Pepijn gaat ons personeel ook voor een topprestatie. Dutch Comfort Houses, gestart in januari 2018, wil met een frisse kijk op zaken en lef aan de weg timmeren. Dit zie ik ook terug in een talentvolle coureur als Pepijn Bijsterbosch”.

Ambities
Het afgelopen seizoen bij SWPN heeft niet gebracht wat Bijsterbosch er vooraf van had verwacht. Laten we het er maar op houden, dat de neuzen niet allemaal dezelfde kant op stonden. In 2018 wil Bijsterbosch, die teruggekeerd is op de BMW S1000RR, weer de draad oppakken van 2016, waar hij met een paar mooie podiumplaatsen als vierde eindigde in het kampioenschap. Voor 2018 staan de pijlen wederom gericht op podiumplaatsen; Bijsterbosch wil zich weer doen gelden en meevechten om de topposities.

Pepijn Bijsterbosch: “Ik heb het juiste materiaal en de goeie mensen om mij heen en dat geeft veel vertrouwen. Bovendien gaan we met ons eigen team fungeren als een soort satelliet team van Alpha Racing Van Zon BMW, het raceteam van Werner Daemen. Zo kunnen we via Daemen gebruik maken van de faciliteiten van zijn team en de ondersteuning van BMW Motorrad. Het voelt eigenlijk wel een beetje als thuiskomen, nadat ik in 2015 en 2016 voor dit team heb gereden.”

Team Dutch Comfort House
Met wie gaat Bijsterbosch zijn ambities waar maken in 2018? Naast de onvoorwaardelijke steun van zijn ouders Gerrit en Janet, is het opnieuw oom Jan Bijsterbosch die via het pitboard Pepijn van de juiste communicatie voorziet tijdens trainingen en de races. Voor de technische ondersteuning doet Pepijn een beroep op dataman en ex-250 cc coureur Jaap Hoogeveen uit Smilde en als monteur gaat Tijmen van Rossum uit Oosthuizen (N.H.) er voor zorgen dat de motor er tip top bij staat. Met beide mannen heeft Bijsterbosch ook vorig seizoen samengewerkt. Al wat langer aan zijn zijde,  vanaf 2011, bevinden zich Arie en Gea Luttels (voorheen START Racing). Naast een luisterend oor is Arie voor Pepijn de sparringpartner als het gaat om de keuze van de juiste banden. Gea verzorgt voor het team de P.R., o.a. het schrijven van de raceverslagen en nieuwsbrieven. Vriendin Laura Bredewout beheert de social media kanalen (zie ook de livestream van de teampresentatie op Pepijn’s Facebook) en geeft hem de laatste aanmoedigingen mee als parapludame op de starting-grid.

Van Team Dutch Comfort Houses mag het seizoen beginnen! In het laatste aprilweekend van april staan de eerste IDM-races op de rol. Op 21 en 22 april gaat Bijsterbosch eerst nog een ander ‘klusje’ klaren. Hij neem voor het Franse Yamaha team 3ART-Moto Team95 deel aan de 24 uur van Le Mans. Hij doet dit samen met de Franse coureurs Alex Plancassagne en Matthieu Lussiana onder startnummer 36.